Published On: 7 juni 2010

FMX4ever freestyler Steven ‘Stoica’ Stuyven kwam zaterdag zwaar ten val tijdens een freestyle demo op het Erzberg Rodeo Freestyle Festival in Oostenrijk. Gelukkig gaat het al terug de goede kant op voor de sympathieke Oost-Vlaming. Stoica stuurde ons vandaag een kort berichtje over zijn situatie.

“Yo, yo Mxmag lezers. Na het bericht op de site zondagmorgen hebben er mij hier al massa’s mensen gecontacteerd vanuit België, waarvoor dank! Ik ben momenteel nog in Graz in het ziekenhuis. Mijn kaak en kin zijn op meerdere plaatsen gebroken en daar hebben ze een vijftal uren aan gewerkt de nacht van zaterdag op zondag. Dat was nogal gecompliceerd naar ‘t schijnt…

Verder heb ik ook een linker middenvoet die volledig om zeep is maar die ga ik in België laten opereren. Dat wordt fixeren. Misschien interessant om te weten wat er precies gebeurd is. Eigenlijk is het bijna niet te verklaren, want ik sprong duidelijk in eerste versnelling! Dat is mij vroeger al eens overkomen en sindsdien rij ik (zoals veel FMX’ers) zonder shiftleaver en omdat we toch enkel de tweede versnelling gebruiken.

Het was niet mijn eerste jump van de sessie dus ik weet echt niet hoe die motor in eerste versnelling geraakt is. Heel vreemd en de klap kwam ook hard aan. Nu gaat het gelukkig al wat beter, alleen kan ik nog niet goed  praten. Mijn mond moet vijf (!) weken dicht blijven met een elastiek beugel. Bovendien zijn blessures in het aangezicht nooit echt leuk, maar ik sla me er wel door heen!

Groeten, keep it safe and see you soon back on the bike 😉

Stoica

PS Wie Stoica wil contacteren of hem een boodschap wil overbrengen mage en mailtje sturen aan max@motocrossmag.be dan bezorgen wij het aan hem. Doén!