Published On: 25 maart 2018

Het wordt saai en er lijkt voorlopig ook geen einde te komen aan de overmacht van Pauls Jonass. De Let won op het Redsand MX Park ook de derde Grand Prix van het seizoen. De KTM-rijder won beide manches en blijft Jorge Prado-Garcia (2-3) Thomas Kjer Olsen (3-4) voor tijdens de GP van Spanje. De beste Nederlander is Bas Vaessen, de Limburger wordt tiende in het dagklassement. De ‚titel‘ van beste Belg is voor Jago Geerts maar de Yamaha-rijder komt niet verder dan een zeventiende plaats.

De eerste manche komt Henry Jacobi geweldig uit de start en de Duitser wint de FOX Holeshot Award nipt voor Conrad Mewse. Jonass heeft geen goede start maar hij weet in de binnenbocht veel goed te maken. De leider in het kampioenschap weet in de eerste ronde de leiding naar zich toe te trekken. Mewse passeert Jacobi die daarna onder vuur komt te staan van Prado-Garcia. De Spanjaard komt de eerste 20 minuten van de wedstrijd maar niet dichterbij aan de Brit. Wanneer Thomas Kjer Olsen de vierde plaats overneemt van Hunter Lawrence gaat hij op jacht naar Prado-Garcia. De 17-jarige Spanjaard moet dan wel de aansluiting vinden bij zijn voormalige teamgenoot Mewse. Met nog twee ronden te gaan kan Prado tot vreugde van zijn publiek de tweede plaats overnemen. Kjer Olsen gaat ook direct voorbij aan Mewse waarna de Deen nog probeert tweede te worden maar dat lukt niet! Jonass wint voor Prado-Garcia, Kjer Olsen en Mewse. In de slotfase kan Lawrence nog dichtbij komen aan Mewse maar de Honda-rijder wordt vijfde nipt voor Darian Sanayei. De beste Nederlander is Vaessen, de 20-jarige crosser wordt elfde en Davy Pootjes komt als vijftiende over de finish. Geen punten voor de Belgen, Brent Vandoninck wordt 21e voor Jago Geerts die 25e wordt.

Het publiek gaat uit hun dak wanneer Prado-Garcia de beste start neemt gevolgd door Jonass, Kjer Olsen, Mewse en Adam Sterry. Net als de vorige wedstrijden laat Jonass er geen gras over groeien en hij gaat direct in de aanval en met succes! Jonass neemt de leiding en ook Kjer Olsen gaat voorbij aan de Spaanse snelstarter. De eerste helft van de wedstrijd kan de Deense Husqvarna-rijder de leider goed volgen maar wanneer deze in de fout gaat lijkt de redplate-houder gevlogen. Sanayei sluit aan bij Prado om de Spanjaard niet veel later te passeren en in de achtervolging te gaan op de leiding. De Kawasaki-rijder komt heel dichtbij maar Jonass heeft de beste eindsprint en wint voor de zesde keer dit seizoen. Sanayei wordt tweede voor Prado-Garcia en Kjer Olsen. Net als de eerste manche wordt Lawrence vijfde gevolgd door landgenoot Jed Beaton! Vaessen wordt opnieuw elfde en is de beste Laaglander voor Pootjes (13e), Geerts (17e) en Vandoninck (18e).

Over twee weken staat de volgende GP op de kalender, dan op het eveneens prachtige circuit van Arco di Trento!

Uitslagen MX2 #3; Redsand MX Park, E:
1e manche:
1 Pauls Jonass Let KTM
2 Jorge Prado-Garcia E KTM
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
4 Conrad Mewse GB KTM
5 Hunter Lawrence Aus Honda
6 Darian Sanayei USA Kawasaki
7 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
8 Jed Beaton Aus Kawasaki
9 Samuele Bernardini I TM
10 Adam Sterry GB Kawasaki
11 Bas Vaessen NL Honda
15 Davy Pootjes NL KTM
21 Brent Vandoninck B Husqvarna
25 Jago Geerts B Yamaha

2e manche:
1 Pauls Jonass Let KTM
2 Darian Sanayei USA Kawasaki
3 Jorge Prado-Garcia E KTM
4 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
5 Hunter Lawrence Aus Honda
6 Jed Beaton Aus Kawasaki
7 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
8 Ben Watson GB Yamaha
9 Conrad Mewse GB KTM
10 Vsevolod Brylyakov Rus Yamaha
11 Bas Vaessen NL Honda
13 Davy Pootjes NL KTM
17 Jago Geerts B Yamaha
18 Brent Vandoninck B Husqvarna

Dagklassement MX2 GP van Spanje:
1 Pauls Jonass Let KTM 1-1
2 Jorge Prado-Garcia E KTM 2-3
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 3-4
4 Darian Sanayei USA Kawasaki 6-2
5 Hunter Lawrence Aus Honda 5-5

Tussenstand MX2 na3 wedstrijden:
1 Pauls Jonass Let KTM 150
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 130
3 Jorge Prado-Garcia E KTM 105
4 Hunter Lawrence Aus Honda 99
5 Conrad Mewse GB KTM 81
11 Jago Geerts B KTM Yamaha 50
13 Davy Pootjes NL KTM 47
16 Bas Vaessen NL Honda 35
22 Brent Vandoninck B Husqvarna 14

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie