Published On: 17 april 2018

Ex-fabrieks Honda rijder Evgeny Bobryshev bouwde de voorbije seizoenen een uitstekende reputatie. Bobby werd de super betrouwbare en regelmatige tweede piloot die perfect invulde wat van hem werd verwacht. Hoewel de populaire Rus eerst geen GP team vond, komt hij nu via de achterdeur met BOS GP toch op het voorplan.

Vijfde in 2016, en een derde plaats in de 2015 MXGP eindstand bewijzen dat Bobryshev niet zomaar de eerste de beste is. De enige Suzuki rijder voelt zich steeds beter in zijn sas op de BOS GP motor wat ook duidelijk werd het afgelopen weekend in Portugal. Met een 8ste plaats in de dagstand bezorgde ‘Bobby’ BOS GP een eerste uitschieter. In de tweede manche lag hij bijna de hele wedstrijd lang 7de. Zonder de desastreuze GP van Valkenswaard stond Evgeny nu ook stevig in de top-10.

Evgeny Bobryshev: “Ik had een positief weekend in Agueda, hoewel ik me echt ziek voelde na Arco. Ik kon tijdens de week niet trainen en in het weekend voelde ik me nog steeds heel raar. Ik had het moeilijk met mijn kracht, waardoor ik na 20 minuten geen energie meer had en mijn focus verloor. Dat betekende dat de laatste tien minuten van beide races loodzwaar waren en ik verloor er ook enkele posities door. Maar ik eindigde in Portugal toch mooi achtste en dat is het beste resultaat van het jaar tot nu toe, zowel voor mij als voor het team.

Het was in Agueda wel makkelijker doordat ik beide keren in de top-11 kon starten.  Tot de laatste tien minuten vocht ik zelfs voor een top-zes. Ik ben dan ook blij over het weekend, het team werkte goed. We zijn nog bezig met het opbouwen van een nieuwe motor.  Hopelijk kunnen we over een paar weken een ander blok uitproberen met wat meer kracht. Deze week wil ik gewoon even bijkomen en wat tijd nemen om de misselijkheid uit mijn lichaam te krijgen. Daarna zal ik me voorbereiden op de tweede ronde van het Maxxis Brits kampioenschap, nu zondag op Canada Heights.”

Foto’s: Roman Borak