X

Ashley Fiolek weer aan de slag in Europa!

Na een schitterend 2009 kondigde LS Motors-Honda eerder al aan dat het volgend jaar wil doorgroeien in het WK MX1 met Tanel Leok en Davide Guarneri. Het Belgische team maakte vandaag met gepaste trots bekend dat het ook volgend seizoen in het FIM WMX kampioenschap (WK Motorcross voor vrouwen) zal uitkomen met de Amerikaanse Ashley Fiolek. De 19-jarige Fiolek is één van de snelste meisjes ter wereld en dat bewees ze dit seizoen dankzij titels in de X-Games en het Amerikaans kampioenschap. Met LS Motors-Honda reed ze naar twee podiumplaatsen in evenveel GP’s (Bulgarije en Portugal). Ashley werd doof geboren maar dat weerhield haar er niet van topsporter te worden en uit te groeien tot een inspiratie voor velen. In de VS kreeg Fiolek nationale bekendheid door de aandacht van de belangrijkste Tv-stations, magazines, websites en kranten.

Teammanager -en eigenaar Steven Lettani: “We zijn heel blij dat Ashley er weer bij is, ondertussen haar derde seizoen op rij met LS Motors-Honda. Ashley is niet alleen heel snel op een crossmotor. Ze heeft enorm veel energie en een aanstekelijke persoonlijkheid. Kortom, ze is de perfecte ambassadeur voor onze sport en ons team! Bovendien hebben we ook een emotionele band met Fiolek en haar familie. We zijn nog altijd een jong team, maar Ashley was de allereerste LS Motor-Honda rijder die op een GP podium stond, in 2008.”

Wordt Fiolek de eerste Amerikaanse GP-winnares in 2010?

Voorlopig staan er zes van de zeven WK wedstrijden op haar programma. Op die manier kan ze optimaal haar Amerikaanse verplichtingen voorbereiden. Toch houden we de mogelijkheid open dat Ashley het volledige WK rijdt als ze in aanmerking komt voor het eindpodium in het kampioenschap. We gaan nauw samenwerken met Ashley en haar vader om haar het allerbeste materiaal te geven. Zoals ze dat gewoon is bij het Honda-Red Bull team waar ze in de VS voor rijdt.

Met Ashley er bij is ons team nu compleet voor 2010. Zonder overdrijven is dit een echt ‘Dream Team’! Stuk voor stuk zijn onze nieuwe rijders profs die weten hoe het voelt om te winnen. Tanel (Leok), Davide (Guarneri) en Ashley hebben ook alle drie een goede instelling.

Ik moet toegeven dat iedereen na een lang en zwaar seizoen snakte naar vakantie. Nu zijn onze batterijen helemaal opgeladen en we zijn ongelofelijk gemotiveerd om 2010 ons meest succesvolle seizoen ooit te maken!”

Ashley Fiolek: “Ik kijk er heel erg naar uit om volgend seizoen terug naar Europa te gaan voor het FIM WK Motorcross. Ook het weerzien met het LS Motors-Honda is een leuk vooruitzicht. Het is mijn derde seizoen dus ik ben er al goed thuis. Steven en Linda (Lettani) zorgen er voor dat alles geregeld is en dat ik me op mijn gemak voel weg van huis. Ik kan het team niet genoeg bedanken voor hun inspanningen, maar ik denk dat de resultaten die ze hebben bereikt in het WK MX1, MX2 en WMX voor zich spreken! (grote lach) Maak jullie maar klaar want in april ben ik er weer!”

Credit foto’s: CDS & Ray Archer