X

Sheffield trial als opener van WK indoor

Op vraag van de FIM gaat Sheffield Trials op zaterdag 9 januari de eerste ronde van het WK indoor organiseren. Zo moet Sheffield het aantal proeven op zeven houden, na het wegvallen van Nice.

In de praktijk betekent dit geen immense wijziging. Sheffield is zoals bekend immers al jaren één van de meest hoogstaande indoorwedstrijden ter wereld. Goed nieuws voor de toeschouwers die drie extra toppers aan het werk zien. Daarmee krijgt Sheffield meteen het allersterkste veld ooit met: Toni Bou, Adam Raga, Takahisa Fujinami, James Dabill, Michael Brown, Alexz Wigg, Dougie Lampkin, Albert Cabestany, Jeroni Fajardo en Loris Gubian. Neil Crosswaite van organisator Avondale management is met recht apetrots: “Via een kwalificatie zal beslist worden wie naar de finale mag.”

De strijd voor de ‘King of Sheffield’ komt dit jaar jammer genoeg niet live op TV, maar zal op een later tijstip wel op Eurosport te zien zijn. Live kijken is natuurlijk altijd leuker. Goedkoop vliegen kan ondermeer van uit Amsterdam op East Midlands Airport met Bmibaby. Klick hier voor meer info over Sheffield Trials en tickets.

In het nevenprogramma kan je dan streettrials biker Danny MacAskill in levende lijve aan het werk zien. Zeker de moeite waard! Nieuw dit jaar in het indoor WK is het wedstrijdformat waarbij 8 vaste rijders mogen starten, in plaats van 6. Hieronder vind je de volledige kalender. De locaties tussen haakjes zijn nog niet bevestigd.

[TABLE=11]

Op de foto: Adam Raga, die pas overschakelde van kledijsponsor, ziet het helemaal zitten met X-citing

Credit foto: X-citing

Als toetje Danny MacAskill voor een Volkwagen commercial in Lissabon. Enjoy!