Soubeyras beste in Genève

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Fransman Cédric Soubeyras schreef gisteren de 24ste SX van Genève op zijn naam. De jonge Soubeyras was de meest regelmatige met een tweede plaats op vrijdag en een vierde op zaterdag. Een prima debuut op KTM (Sarholz) dus voor Souyberas die op de 250 tweetakt reed. Op vrijdag pakte ‘Souby’ zelfs de kopstart op zijn KTM 250 SX! Ook MX2 wereldkampioen Marvin Musquin maakte weer heel wat indruk tussen het MX1 geweld. MM won zijn halve finale en ging tijdens de finale lang aan de leiding, maar Musquin kon Justin Brayton niet afhouden.

Hill en Brayton in vorm

Op vrijdag schudde Josh Hill, de nieuwe teammaat van James Stewart,  een fantastische inhaalrace uit zijn Thor mouw. Hill was in de eerste bocht al gevallen samen met Brayton. Toch kwam de Yamaha-rijder van de achtste plaats terug naar de leiding. Brayton -eerder al winnaar in Bercy en Genoa- werd nog zevende en kwam net één puntje te kort op Soubeyras. Gisteren liet Hill verstek gaan voor de finale na een crash in de halve finale. Zowel Hill als Brayton hebben zich goed aangepast aan de nieuwe Yam 450 en lijken klaar voor het komende AMA SX seizoen.

Justin Brayton was de winnaar op zaterdag

Benjamin Coisy was derde na de eerste dag, maar door een crash in de whoops samen met Izoird zag hij zijn kansen op een derde King of Genève titel in rook opgaan. Bijzonder jammer voor de spectaculaire Coisy die in Zwitserland zijn actieve carrière afsloot. Door de crashes van de favorieten mocht de verrassende Italiaan Degli Esposti mee op het podium als derde. Davide was enkele jaren geleden nog in de VS actief waar hij East Coast reed voor ECC Racing team…

Finale vrijdag

 1. Josh Hill (USA-Yamaha)
 2. Cédric Soubeyras (FRA-KTM)
 3. Benjamin Coisy (FRA-Honda)
 4. Davide Degli Esposti (ITA-Suzuki)
 5. Fabien Izoird (FRA-Suzuki)
 6. Loic Rombaut (FRA-Kawasaki)
 7. Justin Brayton (USA-Yamaha)
 8. Kyle Chisholm (USA-Kawasaki)
 9. Alexandre Rouis (FRA-Yamaha)
 10. Josse Sallefranque (FRA-Honda)

Finale zaterdag

 1. Justin Brayton (USA-Yamaha)
 2. Marvin Musquin (FRA-KTM)
 3. Davide Degli Esposti (ITA-Suzuki)
 4. Cédric Soubeyras (FRA-KTM)
 5. Loic Rombaut (FRA-Kawasaki)
 6. Kyle Chisholm (USA-Kawasaki)
 7. Fabien Izoird (FRA-Suzuki)
 8. Christophe Martin (FRA-Husqvarna)
 9. Alexandre Rouis (FRA-Yamaha)
 10. Josse Sallefranque (FRA-Honda)

Eindstand SX Genève

 1. Soubeyras 40 ptn
 2. Brayton 39 ptn
 3. Degli Esposti 38 ptn
 4. Rombaut 31 ptn
 5. Izoird 30 ptn
 6. Chisholm 28 ptn
 7. Musquin 25 ptn
 8. Rouis 24 ptn
 9. Sallefranque 22 ptn
 10. Martin 21 ptn

Credit foto’s: CDS, S. Guttierez

Uw reacties