X

Malmö: McGrath wint, eindzege Rouis

Wat de eerste avond niet lukte, lukte de tweede avond wel voor Jeremy McGrath. De negenvoudige Amerikaanse SX-kampioen was simpelweg een klasse te sterk in het Zweedse Malmö.

McGrath won zowel zijn heat, halve finale als finale op verpletterende wijze! Telkens van start tot finish. De 38-jarige Californiër kwam dan ook nooit in de problemen. Of toch… McGrath zelf: “In de finale was ik deze keer wel goed weg. Ik kon al snel een kloof slagen, maar met enkele ronden te gaan kreeg ik een lekke band! Gelukkig had ik op dat moment al voldoende voorsprong. Gisteren kreeg ik in de finale echt last van armpump. Tja kan gebeuren, toch vond ik het balen voor het publiek dat me wil zien winnen!”

Er was geen kruid gewassen tegen McGrath. Siebler (links) en Degli Esposti (rechts) mochten mee op het podium

Cole Siebler, die net als McGrath een heat en een semi wist te winnen, deed het een plaatsje beter dan gisteren. Meer dan die tweede plaats zat er echter niet in. “Bij de start zat ik wat ingesloten en tegen dat ik bij Degli Esposti kwam en hem voorbij kon, was McGrath al weg. Esposti reed goed vanavond. Ik had gehoopt dat hij in de fout zou gaan, maar dat gebeurde niet.” Degli Esposti zelf was uiteraard tevreden met zijn derde plaats, want de voormailgie Europese SX-kampioen was op maandag pas tiende… De Fransman Alexandre Rouis won de eerste kwalificatieheat en had genoeg aan een vierde plaats  in de finale om de eindstand op zijn naam te schreven. Voor Rouis wordt het ook nog uitkijken naar de Scandinavische superfinale in Herning (Denemarken) eind januari. Daar staat nog eens 10.000 euro op het spel voor wie de beste is over de SX’en Malmö en Herning samen.

Maurice Klijn kwalificeerde zich rechtstreeks voor de halve finale

Jurgen Wybo en Maurice Klijn bij de les

Het goede gevoel dat Jurgen Wybo op maandag had, werd gisteren weer bevestigd. Op de compacte, technische baan voelde  ‘Cool J51’ zich duidelijk in zijn element. Met een derde plaats in de heat en een vierde in de semi trok hij vol vertrouwen naar de finale. Jammer genoeg kon Jurgen deze keer geen gensters slaan. “Er zat zeker meer in,” zei Wybo. “Het rijden liep weer super vandaag. Althans in de serie en halve finale. Maar in de finale had ik een slechte start, ik kon maar moeilijk passeren en geraakte uit mijn ritme.”

Rabbit-Racing-Kawasaki rijder Maurice Klijn liet zich de tweede dag inspireren door grootmeester Mcgrath. Want ook hij sloeg er op dinsdag in wat daags voordien niet lukte. Met name zich kwalificeren voor de halve finale. Via een keurige vijfde plaats, na Gordon Crockard, pakte Maurice in de serie al een rechstreekse spot voor de halve finale. Daar werd de Nederlandse MX2 kampioen tiende.

Lokale held Filip Thuresson toonde opnieuw Viking fighting spirit, maar zijn avond was erg vlug voorbij. In de serie kwam de Yellow Magic-Suzuki rijder ten val en kwetste zijn voet. Meteen einde verhaal en exit richting ziekenhuis. De volgende grote indoorafspraak is die van Dortmund waar de ADAC SX serie haar beslag kent van 8 tot 10 januari.

Resultaten Finale SX Malmö – dinsdag

1. Jeremy McGrath (VS)

2. Cole Siebler (VS)

3. Davide Degli Esposti (ITA)

4. Alexandre Rouis (FRA)

5. Florent Richier (FRA)

6. Daniel Siegl (DUI)

7. Adrien Lopez (FRA)

8. Adam Chatfield (GBR)

9. Jurgen Wybo (BEL)

10. Michael Musquin (FRA)

11. Nicolai Hansen (DEN)

12. Doug De Haan (CAN)

13. Fredrik Karlsson (ZWE)

Eindstand Malmö Monster Energy Supercross

1. Alexandre Rouis (FRA) 25 + 18 = 43 ptn

2. Cole Siebler (VS) 20 + 22 = 42 ptn

3. Jeremy McGrath (VS) 16 + 25 = 41 ptn

4. Florent Richier (FRA) 22 + 16 = 38 ptn

5. David Degli Esposti (ITA) 11 + 20 = 31 ptn

6. Jurgen Wybo (BEL) 18 + 12 = 30 ptn

7. Daniel Siegl (DUI) 14 + 16 = 30 ptn

8. Michael Musquin (FRA) 13 + 11 = 24 ptn

9. Adrien Lopes (FRA) 8 + 14 = 22 ptn

10. Nicolai Hansen (DEN) 12 +  9 = 21 ptn

Credit foto’s: Magnus Andersson /Jean-Paul Ancion (Yamaha Moto France)

[nggallery id=20]