Troy Adams wint 1e avond in München

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De inbreng van de Europese rijders in München was op vrijdagavond duidelijk te zwak. Niet minder dan vier Amerikanen eindigden in de top vier. De overwinning ging naar de 26-jarige Troy Adams (Honda), voor Jason Thomas (Suzuki), Kyle Chisholm (Kawasaki) en Heath Voss (Honda). Wie naar het palmares van Adams kijkt is niet meteen verrast over zijn sterke prestatie in de Olympiahal.  Want Adams één van die SX-specialisten die zich perfect thuisvoelt op de kleinere Supercross circuits. In de US Open (Lites) stond hij immers al twee keer op het podium.

Cédric ‘2T’ Soubeyras parkeerde zijn KTM op vijf als eerste Europeaan, maar de Fransman had wel een prima snelheid en zat in hetzelfde ritme als de Amerikanen. Noch Jurgen Wybo, noch Yentel Martens haalde de finale.

In de SX2 klasse reed  de Tsjech Neugebauer (Kawasaki-Pfeil) naar twee zeges. Ex MC Mikkola piloot Jack Brunell (Sturm-Kawasaki) werd mooi tweede dankzij een tweede en derde plaats. De Fransman Boris Maillard deed met zijn derde plaats weer een goede zaak in het kampioenschap.

Credit foto (archief): Frank Hoppen

Uw reacties