X

Tweede dag München is voor Chisholm

Een vol huis vanavond in München en terwijl gisteren het circuit er nog wat nat bij lag waren de omstandigheden vandaag veel beter. Cole Siebler, de leider in de tussenstand ging al tijdens de training onderuit en gaf vervolgens op. Het is dan ook zeer de vraag of de Amerikaan er morgen zal bij zijn. Fans die waren gekomen voor een Amerikaanse overwinning hoefden echter niet te treuren.

In de finale was er geen kruid gewassen tegen Sturm-Kawasaki rijder Kyle Chisholm. De voormalige teammaat van James Stewart nam al snel kopstarter Florent Richier te grazen en reed makkelijk naar de overwinning. Richier behield wel de tweede plaats. De Amerikanen Jason Thomas, Travis Sewell and Jacob Saylor maakten de top vijf compleet.  Troy Adams, de winnaar van gisteren, kwam nu niet verder dan een zesde plaats. Ook de reeksen en de halve finales (gewonnen door Heath Voss en Troy Adams) waren de moeite waard.

Chisholm was goed op dreef in München

Belgen sneuvelen in herkansing

In zijn herkansing werd Jurgen Wybo derde en greep zo net naast een plaats in de halve finale. Ook Yentel Martens en Joël Roelants strandden in dezelfde herkansing. Roelants werd vijfde, Martens zesde. Er werd niet alleen hard gereden in de Olympiahal door het systeem van de zeer korte en explosieve reeksen (minder dan 3 minuten!) was er ook erg weinig tijd om fouten goed te maken of om terug te komen na een slechte start. Dat ondervond ook Joël Roelants die in München in de MX1 klasse aantrad op zijn KTM SX250F. De Grobbendonkanaar was telkens slecht weg. Van Nederlandse zijde was Nick Kouwenberg er gisteravond al niet meer bij. De Suzuki rijder had zijn rug bezeerd na een val.

In de SX2 klasse ging Jack Brunell twee keer knap naar winst. E zo werd het vanavond dus een dubbel feestje voor Sturm-Kawasaki! De lange Zweed Flip Thuresson werd tweede in de SX2 via twee podiumplaatsen. De Fransman Boris Baillard werd derde. De Tsjech Petr Vorlicek won de supermoto-finale, voor Michael Herrmann en André Plogmann.

Morgen staat de afsluiter op het programma en dan weten wie respectievelijk King, Prince  en eigenaar van het gouden stuur (supermoto) van München worden. Klinkt een beetje als carnaval en dat is het hier ondertussen ook een beetje met de traditionele ‘Race Party’. Chisholm heeft in ieder geval de beste papieren voor een feestje morgenavond want hij leidt de tussenstand in de SX1.