Weekendpreview: SX München

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een pauze van een jaar is het weer tijd voor de traditionele Supercross van München. Nog steeds één van de grootste SX’en van Europa en één van de weinige wedstrijden over drie dagen. De Duitsers maken er graag een geweldig feest van en dat zal nu niet anders zijn in de gerenoveerde Olympiahal. Behalve de SX1 en SX2 klassen staan ook supermoto, FMX, parties en een verkoopbeurs op het programma.

München heeft een eigen Miss Supercross. Jawohl!

King of München

München is de derde wedstrijd (van vier) in het ADAC SX kampioenschap. In de tussenstand gaat de Amerikaan Cole Siebler aan de leiding voor twee landgenoten: Jason Thomas en Tiger Lacey. Toegegeven, niet meteen de grootste namen maar de Duitse SX’en bieden altijd een deelnemersvel aan dat sterk aan elkaar gewaagd is. Er is dan ook genoeg kwaliteit om er een mooie show van te maken. Van Amerikaanse zijde staan o.m. ex-Supercross wereldkampioen Heath Voss, Kyle Chisholm en de jonge Travis Sewell aan de start. De lokale Duitse teams doen ook hun best om Europees tegengewicht te bieden. Heel wat Fransen onder de ‘huurlingen’: Soubeyras, Izoird, Richier, Vanni, Sallefranque, Coulon en Rouis. En in de SX1 ook twee Belgen. Jurgen ‘Woby’ Wybo komt uit voor Team Twenty Suspension-Suzuki en Yentel Martens rijdt voor KTM Kosak. Nog meer Belgische inbreng is er dankzij Freddy Verherstraten die tekende voor het onwerp van het SX en supermoto circuit. De eindwinnaar van het weekend mag zich natuurlijk King of Munchen noemen.

Yentel Martens, dit weekend op de Kosak-KTM

Wie wordt Prince?

In de MX2 –excusez le mot– SX2 klasse staan enkele Nederlanders aan de start. Namelijk Menno Aussems en Nick Kouwenberg. Jammer genoeg geen Rinus Van De Ven, de specialist van het beter indoorwerk heeft nu een barstje aan de andere pols. Rinus hoopt er in Dortmund in januari wel bij te zijn voor de afsluiter van het kampioenschap.  De strijd om het kampioenschap lijkt er één te worden tussen de Fransman Boris Maillard en de Britten Ashley Greedy (ook bekend van Goes) en Jack Brunell. Of wie weet kan de winnaar van de Kerstcross, Shannon Terreblanche, wel voor een verrassing zorgen…

In de SX3 (dat is 85cc in dit geval) vinden we de snelle Nancy van de Veen. Micha Boy De Waal gaf verstek vanwege een schouderkwetsuur. De jeugdrijders zijn alleen op zondag aan het werk. Op de lijst van de FMX’ers vinden we tweevoudig wereldkampioen Remi Bizouard, Fabian Bauersachs en de Belgen Gilles Dejong en Jimmy Verburgh.

Wie geen GPS heeft mag altijd de weg vragen aan Freddy Verherstraeten

Credit foto’s: J. Van Oers, ADAC

Uw reacties