Yerki Janvier in zee met TM

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een titel bij de BMB beloften vorig jaar, bevestigde de 17-jarige Janvier dit jaar met een titel bij de Nationalen MX2. Dan ben je goed bezig! Dat moeten ze ook gedacht hebben bij TM. Volgend seizoen kan Janvier immers rekenen op de steun van TM als officiële piloot in het nieuwe EK 125cc tweetakt. Dat EK wordt verreden in het bijprogramma van 8 motorcross GP’s.

We laten Yerki, die trouwens perfect tweetalig is, zelf aan het woord. “Via een kennis van ons bij TM in Italië kreeg ik de kans om de motor ginder te proberen. En ik had rap de smaak te pakken! De motor is goed en het frame is heel licht en handelbaar. Voor die test had ik nog nooit een TM 125 van dichtbij gezien, maar ik was al snel overtuigd.”

Het komt er nu op aan voor Janvier om zoveel mogelijk ervaring op te doen met de TM om zo de automatismen van het rijden met een 125cc 2T terug op te pikken. “Natuurlijk heb ik na twee jaar op een 250 vertakt veel reflexen verloren qua 125cc rijstijl. Denk maar aan het veel schakelen in bochten. Daarom wil ik echt maximale tracktijd hebben om de ™ helemaal naar mijn hand te zetten. Ik weet nog niet welke voorbereidingsraces ik ga rijden voor het EK begint, maar ik ga sowieso meedoen aan de 6 wedstrijden van de Radson MX2 Trophy, het Frans en het Duits kampioenschap. Allemaal op de 125cc!”

Uw reacties