X

AMC Genk sluit aan bij UMC Vlaanderen

AMC Genk sluit met onmiddellijke ingang aan bij UMC Vlaanderen. Daarmee vervoegt de Limburgse club, MC Lille en VMCF, beide oprichtende leden van de UMC.

VMCF-voorzitter Hans De Neef over de uitbreiding van UMC Vlaanderen: “We zijn trots te kunnen melden dat AMC Genk  toegetreden is tot de Bloso erkende federatie UMC Vlaanderen. AMMC Genk behoudt zijn eigenheid, maar kan nu binnen UMC Vlaanderen, zijn rijders diensten aanbieden die alleen via een erkende federatie mogelijk zijn.   Door de samenwerking kan AMC Genk samen met MC Lille en VMCF nog beter het amateur-en jeugdmotorcross helpen ontwikkelen.Het is de bedoeling om in de toekomst clubwedstrijden te organiseren in Genk.   De kalenders van MC Lille en AMC Genk zullen daarom op elkaar  afgestemd worden.”

Volgend weekend al zal AMC Genk zijn eerste activiteit onder UMC Vlaanderen vlag organiseren.  “de eerste jeugdopleiding zal op 30 en 31/1  plaatsvinden op de Horensbergdam” aldus nog De Neef.

Een positieve evolutie dus, voor mensen die zich op clubniveau willen uitleven in de motorcross. Zij krijgen er immers een clubkampioenschap op een goed onderhouden omloop bij.

Credit foto: Pixelpony