Preview Supercross Dortmund

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 27ste Supercross van Dortmund is altijd al een beetje speciaal geweest, want in de Westfallenhalle neemt crossminnend Duitsland traditioneel afscheid van het indoorseizoen. Dit jaar is Dortmund nog belangrijker want na enkele jaren van afwezigheid is er immers weer een ADAC SX serie. En die reeks van vier wedstrijden (Stuttgart, Chemnitz, München, Dortmund) kent dit weekend haar beslag!

Volgt deze Cole Siebler landgenoot Heath Voss op als King of Dortmund?

Duel Jason Thomas-Cole Siebler

In de SX1 gaat de strijd tussen de Amerikanen Jason Thomas en Cole Siebler. Thomas heeft slechtes een miniem voordeel van drie punten. Bovendien  liet Siebler tijdens de SX van Malmö al zien dat hij helemaal hersteld is van blessure.  Op de Fransen Florent Richier en Cedric Soubeyras (op de KTM 250cc tweetakt) na, zijn trouwens alle rijders in de top 10 Amerikaans!

Vorig jaar ging de titel ‘King of Dortmund’ naar Heath Voss, voor Joaquim Rodrigues en Alexandre Rouis. Ook Voss is dit weekend van de partij al maakte hij in München niet de beste indruk. Na een sterk optreden in de Malmö Monster Energy Supercross wordt het uitkijken of Jurgen Wybo die lijn kan doortrekken. Net zoals in München komt ook Yentel Martens weer in actie voor Kosak-KTM.

FMX-programma

Zoals het een klassieker past, is ook het nevenprogramma van een hoog niveau. De FMX demo’s in Dortmund worden bijgevolg verzorgd door sterker riders. IFMX wereldkampioen Remi Bizouard is de blikvanger, naast de lokale publiekslieveling Fabian ‘Fab’ Bauersachs, De Zuid-Afrikaan Nick De Witt, vice-wereldkampioen freestyle José Miralles en de Amerikaan Lance Coury.

SX2: De terugkeer van Rinus

Vorig jaar ging Ken Roczen, 14 destijds, nog makkelijk met de SX2 eindzege lopen in Dortmund. Roczen is er nu niet bij, maar spannend wordt het zeker. De 20-jarige Brit Jack Brunell (Sturm-Kawasaki) leidt in de tussenstand. Kawasaki collega Borris Maillard volgt op amper vijf punten. Daarnaast komen ook Ashley Greedy, Filip Thuresson en Filip Neugebauer in aanmerking voor de titel ‘Prince of Dortmund’.

Rinus Van De Ven is de Nederlandse SX-specialist bij uitstek!

Rinus Van De Ven werd twee jaar geleden in Dortmund nog tweede na niemand minder dan Marvin Musquin.  En in 2007 werd de populaire rijder uit Vlissingen zelfs ‘Prins’ in Stuttgart en Chemnitz. Om maar te zeggen dat Rinus zich altijd zijn sas voelt bij onze oosterburen. De hamvraag blijft natuurlijk hoeveel hinder hij nog ondervindt van het gebroken botje in zijn pols opgelopen begin december.  Van De Ven  wil natuurlijk vooral in Goes (22 & 23 januari) en Zwolle (29, 30 en 31 januari) hoge ogen gooien. Ook Menno Aussems en Nick Kouwenberg trekken dit weekend naar Duitsland om SX-ervaring op te doen. De volledige deelnemerslijst vind je hier.

Credit foto’s: Magnus Andersson & Leon Van Der Lee (Kemco PR)

Hieronder de tussenstand in SX1 en SX2.

[TABLE=13]

[TABLE=12]

Uw reacties