X

Steven Lenoir naar Vamo Racing

De 18-jarige Fransman Steven Lenoir tekende pas een overeenkomst met het Belgische Vamo Racing Team. De 18-jarige Lenoir zal op een Suzuki RMZ250 het EK MX2 rijden. Daarnaast staan ook BK-wedstrijden en geselecteerde internationale races op zijn programma.

Lenoir maakte vorig seizoen zijn debuut in het WK MX2, maar kwam zwaar ten val in de GP van Portugal en brak zijn bovenbeen. Door het voortijdig opdoeken van zijn team MD Racing-Yamaha kwam Lenoir na zijn herstel niet meer in actie in de GP’s. De Franse Junior Vice-kampioen van 2008 bewees nog wel zijn kunnen in het Franse kampioenschap en in Supercross werdstrijden. Ook in het nevenprogramma van de Supercross van Bercy maakte Lenoir indruk. Meteen de aanleiding voor Vamo om contact op te nemen met de snelle Fransman.

Steven Lenoir: “Ik ben enorm tevreden met de overeenkomst die ik heb kunnen maken met het Vamo Racing Team. De nieuwe Suzuki voelde meteen goed aan net zoals het vertrouwen met het team. Er is een goede structuur en sfeer in het team waarin ik mij volledig kan toeleggen op het rijden en samen goede resultaten kunnen boeken.”

Vamo Racing Team manager Steven Vandeweyer: “Met de talentvolle Steven Lenoir extra aan boord hebben we een bijna perfecte opstelling voor het Europese Kampioenschap. Maarten Cremers zit perfect op schema en heeft ons de afgelopen weken aangenaam verrast op de motor. Daarnaast hopen we dat Rasmus Jorgensen snel hersteld zal zijn en aan de slag kan met de motor.”

Credit foto: Vamo Racing Team