X

Stewart wint Thriller in Anaheim

James Stewart heeft -zoals een beetje verwacht – de eerste wedstrijd van het AMA SX seizoen gewonnen. Dit ging echter niet van een leien dakje want niet Chad Reed, maar Ryan Dungey reed een dijk van een wedstrijd en belaagde Stewart tot in de laatste meters. Kevin Windham werd verassend derde maar het nieuws van de avond was de DNF van Reed, die na een aanrijding met Stroupe in de start met een kapot voorwiel aan de kant moest.

Dungey nam een blitz-start en kwam als eerste over de holeshot lijn voor Villopoto en Stewart. De jonge Suzuki rijder vond meteen een snel ritme en reed van de anderen weg. Stewart kwam vrij vlug op de tweede positie maar moest toch wachten tot de dertiende ronde om Dungey onder druk te zetten. HIj nam de leiding over maar Dungey gaf niet af, in de slotfase kroop Dungey nog naar het achterwiel van Stewart en kwam zelfs naast Bubba. Deze bleef echter rustig en won de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dungey werd tweede en Kevin Windham verassend derde, nadat hij zich de betere toonde van Short en Villopoto. Grant Langston werd in zijn eerste race na vele jaren mooi tiende.

Stewart was heel blij met de overwinning : ” Dit is zeker een beter begin dan vorig jaar ! In het begin van de wedstrijd had ik wat problemen met de afstellingen maar naarmate de wedstrijd vorderde zag ik Dungey moe worden. Ik kon toen druk zetten en passeerde hem. Hij reed echter heel sterk en kwam nog terug. Er zijn enkele nieuwe spelers in het spel bijgekomen, en dat maakt het plezant ! Ik zag Reed terugkeren naar de pits, maar vergeet niet dat ik dit vorig jaar ook voorhad en toch nog de titel won, dit wil dus nog niks zeggen.”

De Franse rijders Aranda en Izoird deden het lang niet slecht in Anaheim. Beiden stootten door tot de finale en ze werden respectievelijk 13e en 14e.

Fotocredit: www.supercross.com