SX Dortmund: eerste dag voor Chisholm

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Meer dan 10.000 toeschouwers zagen in de Westfalenhalle hoe Kyle Chisholm door ging op zijn elan van München. In de finale nam Chisholm, ondanks een mindere start, de maat van kopstarter Jason Thomas en Heath Voss. Chisholm: “Ik had het toch zwaar in de finale, mijn start was zeker niet optimaal. Bovendien zijn 18 ronden lang en ik moest voor elke meter vechten.”

De drie Amerikanen vooraan waren op vrijdag een klasse te sterk voor de concurrentie. Al had de Fransman Soubeyras in de halve finale wel indruk gemaakt met een knappe overwinning. In de finale kwam de KTM-tweetaktrijder echter vroeg ten val. Florent Richier werd de eerste Europeaan op de 4de plaats, 21 seconden na de winnaar. Jurgen Wybo en Yentel Martens haalden de finale niet.

De Brit Adam Chatfield won de twee SX2 races.

In de SX2 gingen beide reeksen naar de Brit Adam Chatfield, Kjer Olsen en Ashley Greedy mochten mee op het podium. De verrassende jonge Duitser Dennis Ullrich zette Chadfield in de tweede reeks zwaar onder druk. De Honda-rijder moest uiteindeijk met amper een halve seconde de duimen leggen.

Credit foto: ADAC PR

Uw reacties