SX Herning én jackpot voor Alexandre Rouis

De Fransman Alexandre Rouis (Yamaha) won vanavond de finale in het Deense Herning. De 26-jarige Rouis pakte daarmee ook de ‘Battle of Supercross’ jackpot die was verbonden met de meest reglmatige over de SX van Malmö (Zweden) en Herning samen. Die jackpot is goed voor 10.000 Euro.

Siegl, die gisteren won, werd vandaag tweede en mag zich bijgevolg “King of Herning” noemen. Siebler, Richier en DeHaan maakten de top vijf compleet.Davide Degli Esposti, de “King of Herning” in 2009 werd pas achtste. In dat klassement gaat de Duitser Siegl, een Amerikaan (Cole Siebler) en een Fransman (Florent Richier) vooraf.

Daniel Siegl is de 'King van Herning'.

Van de aanwezige laaglanders was Jurgen Wybo de rapste. Via een tweede plek in de last chance schoof ‘Cool J51’ door naar de finale. Yentel Martens (Sarholtz-KTM) en Maurice Klijn (Rabbit Racing-Kawasaki) haalden ook de halve finales, maar konden zich evenmin rechtstreeks plaatsen.

Martens en Klijn strandden in de last chance respectievelijk op een vierde en zevende plaats. Yentel wist eerder op de avond wel keurig de eerste last chance na de reeksen te winnen. Doordat er in Denemarken in een open klasse werd gereden was Maurice behoorlijk benadeeld op zijn kwartliter. Toch haalde de Rabbit Racing rijder ook op vrijdag de halve finale. Morgen, zondag, staat Klijn trouwens aan de start in de Indoorcross van Zwolle!

In de finale van vandaag deed Wybo een plaatsje beter dan gisteren met een zevende plaats. In de totaalstand van Herning en Malmö werd Wybo knap vijfde algemeen.

Jurgen Wybo: “Ik was goed weg in de finale, maar dan sloeg de vermoeidheid toe. De tijd tussen de halve finale, de herkansing en de finale was echt miniem. Bovendien moest ik al in de last chance voluit gaan. Jammer, anders had er meer ingezeten. Ik ben wel tevreden met mijn top-5 in de eindstand van de Scandinavische Supercrossen.”