X

Troy Lee Designs in de ban van Steve McQueen

Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat de Amerikaanse filmster Steve McQueen overleed. McQueen was echter veel meer dan alleen maar een acteur. Hij had een hekel aan de glamour van Hollywood en trok er liever op uit om te racen met auto’s of off-road motoren. McQueen deed dan ook veel van zijn stunts zelf, reed regelmatig wedstrijden (o.m. de Baja 1000, Elsinore GP, Mint 400) en vertegenwoordigde zelfs de VS als lid van het Amerikaanse ISDE team! We zien het pakweg Leonardo Di Caprio nog niet zo gauw doen…

Daarnaast was Steve ook een stijlicoon en een echte Ladies man. Zijn bekendste films zijn o.a. Bullit, The Great Escape, Le Mans, The Thomas Crown Affair en The Towering Inferno. Kortom, Steve McQueen was een echte held. Omdat Troy Lee Designs zich graag laat inspireren door helden komen ze dit jaat met een collectie die gewijd is aan McQueen.

Een eerste pareltje in deze collectie is de Steve McQueen helm, die het voorbije weekend ook door TLD piloten Wil Hahn en Cole Steely werd gedragen tijdens Anaheim1.  De helm wordt op de markt gebracht in een gelimiteerde collectors oplage van 700 stuks. Niet alleen de graphics van deze helm zijn trouwens nieuw, het gaat om een volledig nieuw design ook qua vorm. Wij vinden ‘m in ieder geval erg geslaagd.

Het is nog niet bekend wanneer de helm precies beschikbaar zal zijn in de Benelux. Naar alle verwachting wordt dat juni 2010. Voor meer informatie over de Steve McQueen lijn en Troy Lee Designs neem je contact op met Fersie.

De bijpassende Premium Steve McQueen helmtas.

Credit foto’s: Troy Lee Designs