X

Vedetten openen het Belgische seizoen in Lommel

De Arendonkse club BeTeMo verdiende haar sporen in de VLM, maar lijkt dat nu ook in de BMB te gaan doen. Frans De Proost en de zijnen, kregen alvast de eerste wedstrijd van de BMB motorcrosskalender toegewezen. Op 14 februari as, wordt Lommel eens te meer het Mekka van de Belgische motorcross. Dat ze bij Betemo meteen groots willen uitpakken blijkt uit de line-up voor de wedstrijd bij de Inters.

Dé blikvanger bij de Inters MX1 is natuurlijk Ken De Dycker. Keeno rijdt in Lommel zijn eerste Belgische wedstrijd op de Monster Energy Yamaha. De winnaar van de GP Limburg in 2009, mag zich echter aan felle tegenstand verwachten. Marc De Reuver, op zijn gloednieuwe Beursfoon-Suzuki is  één van de jongens die Keeno van de zege zou kunnen houden. Ook Steve Ramon maakt aanspraak op de zege. Na een afwezigheid van 6 maanden zal ook Kevin Strijbos terug aan de start van een Belgische wedstrijd staan. Voor tweevoudig wereldkampioen Sven Breugelmans wordt de openingscross tegelijkertijd een afscheid en een nieuw begin. Breugelmans rijdt in Lommel zijn laatste BMB-wedstrijd, maar zijn eerste officiële wedstrijd in de kleuren van Betemo.

Ken Roczen aan de start

Bij de Inters MX2 zal mxmag.be columnist Joël Roelants zijn handen vol hebben met Ken Roczen. De Duitse superster in wording is niet vaak in deze contreien te zien. Een ideale gelegenheid dus voor de motorcrossfan om na een lange, harde winter zich weer eens te vergapen aan een aantal wereldtoppers. Bovendien belooft het, dankzij de vele transfers, ook erg druk te worden in de paddock. Want wie wil er nu niet de sterren en hun gloednieuwe motorfietsen van dichtbij bekijken? Nu alleen nog de datum (Valentijnsdag) verkocht krijgen aan de vriendin of moeder de vrouw en je kan fantastische start van het nieuwe seizoen beleven! Trouwens, misschien is een toegangsticket voor de Openingscross wel het ideale Valentijnsgeschenk.

Foto credit: Suzuki Racing/Ray Archer