X

WK Indoortrial: Cabestany schenkt Sherco thuiszege.

Het SPEA FIM Wereldkampioenschap Indoor trial lijkt na twee wedstrijden op een Spaans onderonsje uit te draaien. Moest Albert Cabestany tijdens de openingswedstrijd in Sheffield nog de duimen leggen voor zijn landgenoot Tony Bou, dan waren de rollen gisteren in Marseille omgekeerd.

Weinig Franse inbreng in Marseille

Vooraf werd er gesleuteld aan het wedstrijdformaat. De  “one on one” races in de “Speed zone” waren niet meer doorslaggevend om zich te kwalificeren voor de halve finale.

De jonge Fransman Alexandre Ferrer (Sherco) raakte met 25 strafpunten aan de broek, niet door de kwalificaties. Daardoor was het Loris Gubian (Gas Gas), de winnaar van de Junior World Cup in 2008, die op z’n eentje de Franse eer moest zien hoog te houden.

Gubian, Takahisha Fujinami (Montesa HRC) en de Britten James Dabill (Gas Gas) en Alexz Wigg (Beta) zouden onder mekaar in de Last-Chance uitvechten wie er naar de halve finale zou gaan.

Gubian zou echter de live-uitzending op Eurosport niet halen, want hij ging er in de Last-Chance uit samen met Takahisa Fujinami. Voor de Japanner was dit de tweede opeenvolgende keer dat hij zich niet wist te plaatsen voor de halve finale.

Wigg woog duidelijk nog te licht op de moeilijke secties in de halve finale. Al gaf de jonge Brit wel even mooi weerwerk aan Toni Bou tijdens hun duel in de Speedzone. Eens het keerpunt bereikt vond Bou het welletjes en kletterde de Beta rijder hard tegen de vloer van het Palais des Sports. Ook James Dabill kon geen vuist meer maken en zou de finale vanuit de coulissen moeten volgen.

Spaans onderonsje

De vier finalisten waren, toevallig of niet, ook de vier Spaanse deelnemers.  Jeroni Fajardo (Beta), Adam Raga (Gas Gas), Albert Cabestany (Sherco) en WK-leider Toni Bou (Montesa HRC) zouden onder mekaar uitmaken wie de beste was in de Zuid-Franse havenstad.

Nog voor het viertal aan de laatste sectie zou beginnen was duidelijk dat het Toni Bou en Albert Cabestany zou gaan. Met elk vijf strafpunten achter hun naam begonnen beide aan de laatste opdracht: de watersectie.Bou kon een kleine slip  en een strafpunt, niet vermijden. Cabestany wist dus wat hem te wachten stond in de laatste sectie. De Sherco-rijder bleek bestand tegen de immense druk en werkte foutloos de watersectie af. Raga hield op zijn beurt Fajardo nog van de derde plaats af.

In de WK-stand delen Bou en Cabestany nu de leidersplaats, Raga is derde.

Uitslagen:

Kwalificatie

1: Albert Cabestany (SPA-Sherco) 2

2: Adam Raga (SPA-Gas Gas) 6

3:Toni Bou (SPA-Montesa-HRC) 6

4: Jeroni Fajardo (SPA-Beta) 9

5: Takahisa Fujinami (JPN-Montesa-HRC) 9

6: James Dabill (GBR-Gas Gas) 11

7: Loris Gubian (FRA-Gas Gas) 21

8: Alexz Wigg (GBR-Beta) 25

Niet-gekwalificeerd:

9: Alexandre Ferrer (FRA-Sherco) 26

Trial

1: Cabestany 5 – Finale

2: Bou 6 – Finale

3: Raga 14 – Finale

4: Fajardo 17 – Finale

5: Dabill 13 – Halve Finale

6: Wigg 20 – Halve Finale

7: Fujinami 4 – Last Chance

8: Gubian 11 – Last Chance

SPEA FIM WK Indoor Trial 2010 stand (na 2 van 5 wedstrijden):

1: Cabestany 35

2: Bou 35

3: Raga 21

4: Dabill 18

5: Fajardo 15

6: Fujinami 8

7: Wigg 6

8: Lampkin 5

9: Gubian 4

10: Brown 3

11: Ferrer 1