X

Blessureleed voor Nikki Scott

Nikki Scott, de Nieuw-Zeelandse rijdster uit het Balense Diga MX team kwam vorige week zwaar ten val tijdens een training in Lommel. Na een onderzoek bij de bekende Herentalse arts Toon Claes bleek dat de KTM-rijdster een gebroken schouder en een breuk in het Tibia plateau aan haar crash overhield. Vrijdag moet een kijkoperatie meer inzicht brengen.

Ondanks deze tegenslag is Scott haar strijdlust niet kwijt, verre van zelfs. De Nieuw-Zeelandse is van plan haar conditie zo goed mogelijk te blijven onderhouden want ze  wil zo snel mogelijk herstellen. Haar oorspronkelijke doelstelling voor dit jaar, het behalen van plek in de top 7 in de eindstand van het vrouwen WK, blijft ongewijzigd.

Bereidde Nikki Scott zich in België voor op het nieuwe WK, dan deden haar teamgenoten Morane de Barquin en Maria Franke dat respectievelijk in Spanje en Italië. Vooral bij de jonge Waalse was de honger naar de motor erg groot. De Barquin maakte dan ook heel wat meters onder de Iberische winterzon en hoopt straks haar eerste WK-punten ooit binnen te rijven.

Naast het WK voor vrouwen komt het Diga Racing team van teambaas Dirk Saelen ook in actie in de Duitse Ladies Cup wedstrijden. Het team komt voor het eerst in actie op 7 maart, tijdens de door Diga Racing georganiseerde VLM-wedstrijd op de Balense Keiheuvel.

Credit foto: Willy Van Thillo