X

VIDEO: Supercross London

Ook in Engeland werd dit weekend het indoorseizoen afgesloten. Gastrijder Steven Clarke (MVR-D Suzuki) herhaalde zijn knappe prestaties van vorige week in Liverpool. Clarke, die normaal gesproken in de VS rijdt, won de ‘British Open’ klasse én de Internationale SX2 klasse. Daarmee liet de jonge Brit zien dat hij klaar is voor de start van het Lites East kampioenschap op 20 februari in Indianapolis. In de SX2 kreeg Clarke flink weerwerk van tweetakticoon Cédric Soubeyras, maar in de laatste ronde pakte hij alsnog de overwinning. De Zuid-Afrikaan David Goosen werd derde voor Colton Facciotti. Later dit jaar komt Clarke nog terug naar de UK om met MVR-D om het Amerikaanse outdoor seizoen voor te bereiden.


More Motocross >>

Steven Clarke: “Ik kan niet anders dan tevreden zijn over mijn prestaties. De motor liep perfect en ik voelde me heel erg op mijn gemak zowel in de reeksen als in de twee finales. Ik ging er wel voor in de SX1 finale, maar ik was gewoon té moe van de voorgaande races en al het reizen  de voorbije weken! Daarom heb ik de laatste ronden gewoon op safe gereden. MVR-D-Suzuki heeft prima werk geleverd hier en in Liverppol, daar wil ik ze voor bedanken. Ik hoop dat ik die inspanningebn beloond heb met mijn resultaten!”

Dubbelwinst voor Facciotti

In de SX1 won de Amerikaanse veteraan Heath Voss. Gordon Crockard, geplaagd door problemen met zijn bril in de finale, werd tweede op een Sevice Kawasaki KX250 met aluminium frame. De Canadees Facciotti (Yamaha) werd derde. Genoeg voor Facciotti om na de vier wedstrijden de titel te pakken in de SX1 klasse. De 21-jarige  Facciotti (Yamaha) pakte ook nog eens de titel in de SX2. Land –en teamgenoot Kyle Beaton werd in de SX1 open vijfde.

De Canadees Facciotti maakte indruk in het Brits SX kampioenschap.

Crockard kroonde zich ondanks een matige vierde plaats in de British Open wel tot Brits Supercross kampioen. Crockstar: “Jammer van mijn problemen in de SX1 finale, maar ik ben wel tevreden dat ik de open Britse titel heb kunnen winnen. Het was echt mijn doel om dit jaar samen met Paul Bird Motorsport het Britse SX kampioenschap te winnen! De 250 Kawasaki deed het uitstekend en het is een motor die me enorm goed ligt. Dankzij de power van de tweetakt heb je meer vrijheid om lijnen te kiezen. Ik kon krappere lijnen lijnen kiezen en zo viertakt motoren inhalen die meestal voor bredere lijnen moesten gaan!”

Resultaten SX London

British Open: 1. Steven Clarke, 2. David Goosen, 3. Joe Dark, 4. Gordon Crockard, 5. Aaron Jenner

Pro SX1 Open: 1. Heath Voss, 2. Gordon Crockard, 3. Colton Facciotti, 4. David Goosen, 5. Kyle Beaton

Pro SX2 Open: 1. Steven Clarke, 2. Cédric Soubeyras, 3. David Goosen, 4. Colton Facciotti, 5. Ashley Greedy

Clarke deed in de VS al veel SX-ervaring op.

Eindstand Brits SX kampioenschap

British Open: 1. Gordon Crockard 81 ptn, 2. James Dodd 66, 3. Danny Tollet 61, 4. Ashley Greedy 55, 5. Steven Clarke 50

Pro SX1 Open: 1. Colton Facciotti 87 ptn, 2. Gordon Crockard 73 ptn, 3. Ryan Blizzard 63 ptn,, 4. David Goosen 50 ptn, 5. Heath Voss 50 ptn

Pro SX2 Open: 1. Colton Facciotti 93 ptn, 2. Kyle Beaton 69 ptn, 3. Ryan Blizzard 58 ptn, 4. David Goosen 54 ptn, 5. Spencer Knowles 49 ptn

Credit foto’s: Tim Keeton, Suzuki, Yamaha