X

Cosworth brengt F1 technologie naar MX!

De Britse motorbouwer Cosworth heeft wereldtitels gewonnen in alle autosportdisciplines. Nu is het tijd om die kennis te exporteren in de cross vinden ze in Northampton! Daarvoor heeft Cosworth een samenwerking opgezet met het Yamaha UK MX Team van Steve Dixon. Cosworth zal nadrukkelijk aanwezig zijn, want de naam van het team verandert naar BikeIt-Cosworth-Yamaha.

Met de hulp van de legendarische motorspecialist moeten Zach Osborne en Mel Pocock materiaal in handen kregen op het niveau van fabrieksmotoren. Maar ook Jan-met-de-pet zal een beroep kunnen doen op de technologie van Cosworth. Een beperkt aantal kits komt dit jaar op de markt en de eerste daarvan is nu al te koop in Groot-Brittannië. Het gaat om een gesofisticeerde pistonkit van 2618 aluminum met Xylan anti-frictie coating en heel wat andere snufjes. Voor de Yamaha YZ250F van BikeIt-Cosworth-Yamaha worden onderdelen op maat gemaakt. Voordien was Cosworth ook al actief in de wegrace.

Osborne rijdt dit jaar met Cosworth power!

Steve Dixon: “Het is fantastisch om met een legendarisch bedrijf als Cosworth te kunnen samen werken. In MX is het blok is een belangrijk onderdeel in de jacht op succes. Ik ben er zeker van dat we op dat vlak dit jaar niets te kort zullen komen! Tel daar het talent van Zach Osborne en Mel Pocock op en je begrijpt waarom het BikeIt Cosworth Yamaha zo uitkijkt naar het nieuwe seizoen.”

Credit foto: Cosworth, Massimo Zanzani