X

GALLERY: een dag in het spoor van Livia Lancelot

Het lot van Livia Lancelot was wreed vorig jaar. De wereldkampioene van 2008 had drie GP zeges (op vier!) achter haar naam, waaronder een schitterende thuisoverwinning in Ernée. Bovendien was Livia voor het eerst in haar carrière regelmatig sneller dan Steffi Laier. Enkele dagen voor de Duitse GP ging de mooie Française jammer genoeg in de fout op training in Lommel. Haar schouder bleek flink gehavend en de droom om haar wereldtitel te verlengen spatte als een zeepbel uit elkaar. Lancelot moest geopereerd worden aan de rechterschouder. Daarop volgde een revalidatie van vier maanden vooraleer ze terug mocht rijden.

Lancelot is een harde tante, in 2007 kwam ze al eens terug na een zware knieblessure.

Tot overmaat van ramp was er voor Lancelot geen plaats meer bij Kawasaki Racing Team in 2010. De grootste ster van het WK voor vrouwen vond echter onderdak bij het ambitieuze HDI-KTM team uit Toulouse. Het Franse KTM team maakte vorig jaar al een goede indruk met Anthony Boissière en Arnaud Tonus. Dit jaar zal HDI, dat staat voor High Development & Innovation, actief zijn op drie fronten met Valentin Teillet in het WK MX2, Mathias Bellino in het WK MX1 en Livia Lancelot in het WMX kampioenschap.

Na drie jaar in een fabrieksteam wordt het voor Livia een hele aanpassing om nu in een privé-structuur te rijden. Lancelot is echter klaar om de uitdaging aan te gaan. Deze winter werkte ze keihard om weer topfit te raken met intensieve loop, fiets-en zwemtrainingen. Ook de aanpassing aan de KTM SX250F gaat de goede richting op. Volgend weekend maakt Livia trouwens haar wedstrijddebuut op de KTM in Valence. Fotograaf Eric Malherbe trok onlangs naar Itteville, net onder Parijs, om een dag in het leven van de prof-MX rijdster te volgen. Dat leverde een prachtige fotoreportage op. Oordeel zelf!

[nggallery id=39]

Credit foto’s: Eric Malherbe/Red Bull photofiles