X

Voorstelling Nestaan-JM Racing Team

Als er één business stopwoord  is dat Jacky Martens perfect onder de knie heeft is het wel networking. De ex-wereldkampioen had vroeger  altijd al een bepaalde charme en wist zich te onderscheiden met zijn ‘down to earth’ mentaliteit. Steeds met de beide voeten op de grond, een echte kampioen van het volk. Dit aimabele karakter levert JM Racing in tijden van crisis maar liefst 45 sponsors op die als één man achter het team staan.

Het complete Nestaan-JM Racing Team achter v.l.n.r.: Jacky Martens, Joël Roelants en Yentel Martens. Onder van links: Jordi Tixier, Axel Alletru en Dennis Verbruggen.

Mede dankzij deze troef staat Martens nu waar hij zich momenteel bevindt. In zijn eigen, bijzonder knappe en moderne, recent gebouwde workshop naast het circuit van Lommel, omringd met kampioenen (in spé) en erg bekwame mensen en een nauwe samenwerking met het KTM R&D departement. Martens heeft niet alleen een bijzonder goed oog voor het spotten van talent. Daarenboven is hij ook nog eens goed  op technisch vlak en weet steeds het beste boven te brengen in anderen. Dat resulteert in een team waar iedereen erg graag bij is. Rijders, crew, maar ook de sponsors en fans.

Vijfkoppig team: Drie Belgen en twee Fransen

Afgelopen weekend werd het nieuwe team voor 2010 voorgesteld aan de pers en de sponsors. Samen met hoofdsponsor Nestaan gaat JM Racing zich komende seizoen toespitsen op heel wat verschillende kampioenschappen. Zo gaan Joel Roelants, Dennis Verbruggen en Fransman Alex Alletru hun kans wagen in het WK MX2. Martens junior, Yentl, hoopt op enkele wildcards in het MX1 wereldkampioenschap en zal zich daarnaast in enkele nationale kampioenschappen meten met de besten. De Fransman Jordi Tixier zal op zijn KTM uitkomen in het EK 125cc tweetakt. Wetende dat KTM tweetakt nog steeds bijzonder belangrijk vindt zal ook hier het team het beste van zichzelf geven.

Nederlands MX2 kampioen Joël Roelants is de speerpunt van het team.

De Oranje inbreng bij JM Racing!

JM Racing was altijd al erg aanwezig in het ONK. Dat zal dit seizoen met het Nederlandse Nestaan als hoofdsponsor weer het geval zijn. En noblesse oblige; hier zal JR dan ook pogen zijn titel te verlengen. Roelants steeks zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken. Het team zal meer dan tevreden zijn met top-5 eindnotering en enkele podiumplaatsen. Roelants: “In het ONK MX2 ga ik resoluut voor de titel, voor minder doe ik het niet! Wat mij betreft is ‘second First loser’!”  Een mentaliteit die teamleider Martens zeker weet te appreciëren. Nieuwkomer Dennis Verbruggen kijkt de kat iets meer uit de boom en zal net als Alletru en Tixier de vruchten kunnen plukken van de begeleiding door een zeer professioneel team.

Tekst en foto’s: Bram Deboutte