X

Blessures Larrieu, Aranda en Townley

Na Valentin Teillet (handblessure) heeft nu ook de Franse MX2 belofte Loic Larrieu (zie foto) een blessure opgelopen. Volgens Motoverte heeft Larrieu bij een val in Gallarate het voorbije weekend zijn linker sleutelbeen gebroken. De Yamaha-Ricci zal sowieso de GP van Bulgarije op 3 en 4 april missen. Een tegenvaller voor Loic die deze winter terugkwam van een schouderkwetsuur.  Gregory Aranda reed in Pernes-les-Fonatines drie reeksen met een ernstige enkelblessure. Aranda ging tijdens de kwalificaties op zaterdag hard onderuit. Daarbij liep hij een hersenschudding en een zwaar gezwollen enkel op. Ondanks de pijn reed Aranda op zondag gewoon de drie reeksen. Hij hoopt er volgende zondag in Romagné weer bij te zijn voor de derde ronde in de Rockstar Elite.

Het goede nieuws: Townley voelt zich weer zo snel als in zijn beste dagen. Het slechte nieuws: geen Townley in Europa door een kleine blessure.

Ben Townley kwam op training in Nieuw-Zeeland, met zijn buik  hard in aanraking met zijn stuur. Diagnose in het ziekenhuis leerde dat Tonwley een gaatje in een darm had opgelopen. Maandagavond werd ‘BT’ geopereerd, volgens de eerste timing zou hij zo’n zes weken nodig hebben om te herstellen.”Dit is echt een fikse domper,” zei Townley ontgoocheld vanop zijn ziekenhuisbed. “Ik keek er naar uit om volgende maand in Europa te rijden. Dat is nu natuurlijk niet meer mogelijk. Ik heb veel vrienden in Europa en ik ga zeker ooit nog wel eens enkele GP’s rijden.” De Troy Lee Designs/Lucas Oil/Honda/Red Bull rijder mikt nu zoals voorzien op de Nationals die van start gaan op 22 mei in Hangtown.

Credit foto: Yamaha-racing.com, Goongraphix