X

Eric Geboers blikt vooruit…

Teammanager Eric Geboers van het Rockstar Teka Suzuki World MX1 blikt vooruit op het WK MX1 dat zondag begint in het Bulgaarse Sevlievo.

Eric met een nieuwe rijder en sponsor lijkt het team sterker dan ooit ondanks de huidige economische situatie.
Eric Geboers: “We konden Clement al eind vorige zomer binnenhalen, dus was er tijd genoeg om hem in te werken in het team.  Rockstar konden we pas in februari als sponsor aankondigen. Uiteraard waren we er achter de schermen al wel een tijdje mee bezig. Het was helemaal niet makkelijk om alles rond te krijgen want de tijdsverschillen met Japan dat acht uur voor is op ons en Californië dat negen uur achter is op ons maakten dat Sylvain en ik lange dagen draaiden. We zijn heel tevreden met wat er dit jaar staat en dat is dankzij de steun van onze sponsors.”

Vorig jaar werd Clément Desalle derde met een privé-team. Wat brengt 2010?

Wat denk jij over Clément Desalle? Hij lijkt zowel qua snelheid als rijstijl een speciale rijder. Mogen we nog meer van hem verwachten?
Eric Geboers: “Clement heeft het potentieel om een motorcross grootheid te worden. Als we hem onze ervaring kunnen bijbrengen zal hij in de toekomst alleen maar sterker worden.”

Is er dit seizoen iets gewijzigd aan de werking van het team? Zijn er nieuwe technische partners bijgekomen of aspecten waarop gefocust zal worden als het om de verdere ontwikkeling van de RM-Z450 gaat?
Eric Geboers: “Er zijn geen ingrijpende veranderingen gebeurd en daar zijn we blij mee want we hebben gewoon erg goede partners.”

Wat is er aan de motor zelf veranderd? Welke wijzigingen zijn e r gebeurd ten opzichte van 2009?
Eric Geboers:  “Zoals je weet lag de focus op een goede vermogensafgifte met tegelijkertijd een lagere geluidsproductie. Ik ben blij dat we in beide richtingen vooruitgang geboekt hebben.”

Steve Ramon heeft dit jaar een andere monteur. Denk je dat we dat gaan merken aan zijn rijstijl?
Eric Geboers: “We waren twee jaar geleden al op de hoogte dat Frank eind 2009 deze functie zou verlaten. Bo en Steve kenden mekaar al omdat ze in het verleden al samengewerkt hebben en dat zal de zaken zeker vooruit helpen.”

Als de voorbije weken een goede graadmeter zijn dan gaat Steve Ramon een ijzersterk seizoen afwerken!

Steve miste vorig jaar door zijn ernstige blessure het grootste gedeelte van de WK-campagne. Denk jij dat hij daardoor gemotiveerder is dit jaar?
Eric Geboers:  “Ja, ik ben zeker dat hij voor zichzelf de lat hoog heeft gelegd dit jaar.”

Ramon en Desalle zijn twee erg verschillende rijders. Hebben jullie bewust voor die mix gekozen en vind je het contrast tussen hen leuk?
Eric Geboers: “Het was geen bewuste keuze, maar de situatie levert wel meer data over de techniek op. Het verschil tussen beide rijders is op alle vlakken zichtbaar.”

Vorig jaar won het team de GP van Limburg, toch een van de hoogtepunten van het seizoen. Het zou speciaal zijn om nog eens in Lommel te winnen maar zijn er nog wedstrijden waar de champagne iets zoeter smaakt dan elders
Eric Geboers: “Nee, niet echt. Het WK wordt niet op een GP beslist, ze zijn alle 15 even belangrijk.”

Wat vind je van de evolutie van het WK en de circuits waar nu op gereden wordt?
Eric Geboers: “Qua marketing wordt het WK jaar na jaar professioneler. De circuits leunen steeds dichter bij Supercross aan. Da’s een goede zaak voor TV maar het heeft nog weinig met het traditionele motorcross te zien.”

Jullie hebben een nauwe band met het MX2 team en voor het eerst kan Suzuki de twee wereldkampioenschappen winnen, spannende tijden voor Eric Geboers?
Eric Geboers: “Erg spannend we weten dat we ons gelukkig mogen prijzen om een talent als Ken Roczen “in huis” te hebben. Ik ben tevreden want in 2008 kondigden we al aan dat we wilden terugkeren naar de Suzuki suprematie van weleer en ik stel nu vast dat we op de goede weg zitten.”

Credit foto’s: Ray Archer