X

Guarneri mikt op Italiaanse titel

Het door Honda Europa gesteunde LS Motors trekt met de nodige ambities naar de vierde en laatste wedstrijd van het Open Italiaans kampioenschap. Logisch want zowel Tanel Leok als Davide Guarneri maakten de voorbije weken indruk. Vorige week schreven ze nog elk een reekszege op hun naam in Gallarate, terwijl The Estonian Express de tegenstand overdonderde in de Hawkstone Park International. Bovendien staat de 24-jarige Guarneri aan de leiding in de tussenstand van de Internazionali, teammaatje Leok staat derde op 23 punten.

De LS Motors-Honda piloten nemen het in San Severino, ongeveer 50 km ten zuidwesten van Ancona, op tegen een sterk deelnemersveld met o.a. Ken De Dycker, Jimmy Albertson, Tony Cairoli, Josh Coppins,  Manuel Monni, Max Nagl, Manuel Priem en Alex Salvini. Na Gallarate bleven Leok en Guarneri in Italië om te trainen en te testen. Behalve succesvol testwerk met het blok waren de rijders ook druk in de weer met de ontwikkeling van een nieuwe uitlaat in samenwerking met Leovince. Ondermeer ook om aan de strengere FIM geluidsnormen te beantwoorden.

Van het podium in Castiglione del Lago is alleen Philippaerts is er zondag niet bij.

San Severino mag omschreven worden als een klassieke, typisch Italiaanse baan: hard, snel, technisch en opgesierd met spectaculaire steile hellingen. Behalve pure power zal het komend weekend ook belangrijk zijn om grip te vinden, want de ondergrond is behoorlijk slipperig. In het verleden bleek San Severino al een prima jachtterrein voor Belgen met GP zeges voor Joël Robert (250cc in 1970) en Gaston Rahier (125cc in 1978), dus wie weet kan het Belgische LS Motors-Honda op zondagavond zijn derde nationale titel vieren na eerdere kampioenschappen met Clément Desalle en Dennis Dierckx… Of misschien zorgt een Belg in Italiaanse loondienst, De Dycker, zondag wel voor een verrassing! Tijdens zijn vorige Internazionali optreden in Castglione del Lago stond hij op het podium naast Philippaerts en Cairoli. Voor Keeno wordt het met het oog op Sevlievo over twee weken in ieder geval een belangrijke test op een harde ondergrond. Stilaan raken ook voor Ken de afstellingsproblemen opgelost, maar de tijd begint te dringen om alles op orde te krijgen.

Davide Guarneri in gesprek met LS Motors’ sports manager Marnicq Bervoets.

Titelfavoriet Guarneri, vorig jaar vierde in het WK MX2, kijkt het weekend dan weer met vertrouwen tegemoet: “Het is best spannend om als leider aan de laatste wedstrijd te beginnen! Ik heb een goede uitgangspositie om voor de titel te vechten en dat zal ik natuurlijk niet laten liggen. Tweede en derde plaatsen in het Italiaans kampioenschap heb ik al, alleen de titel ontbreekt nog. Aan de andere kant voel ik geen druk van mijn coach Marnicq (Bervoets) noch vanuit het team. Dat is op zich wel cool. Boven alles zijn we immers gebrand om straks in de GP’s sterke resultaten neer te zetten. Ik ga dit weekend gewoon van start om hard te rijden en van het racen te genieten. Het niveau zal zeker hoog zijn met mannen als Tony (Cairoli), Nagl, De Dycker, Albertson en Tanel natuurlijk!”

In de MX2 torent de Fransman Charlier boven de concurrentie uit. De Yamaha-Gariboldi-Monster Energy man zou wel eens één van de verrassingen in het WK MX2 kunnen worden. Onder de bekende MX2 namen in actie in San Severino weinig toppers. Drievoudig wereldkampioen Alessio Chiodi -die eergisteren 37 werd- staat wel mooi vierde. Door de afwezigheid van Paulin zou Chicco zijn Valenti-Suzuki vlot op het eindpodium moeten kunnen parkeren. Talent versluit niet!

Stand in het Italiaans kampioenschap MX1 na drie ronden: 1. Davide Guarneri 118, 2. David Philippaerts 100 ptn, 3. Tanel Leok  95, 4. Manuel Monni 93, 5. Josh Coppins 92, 6. Alex Salvini 79, 7. Jimmy Albertson 76, 8. Manuel Priem 69, 9. Julien Bill 57, 10. Tony Cairoli 44

Stand in het Italiaans kampioenschap MX2 na drie ronden: 1. Christophe Charlier 136 ptn, 2. Marcus Schiffer 120, 3. Gautier Paulin 100, 4. Alessio Chiodi 92, 5. Alessandro Lupino 73, 6. Harry Kullas 68, 7. Nicolaj Larsen 66, 8. Marco Maddi 55, 9. Angelo Pellegrini 53, 10 Jernej Irt 48

Credit foto’s: CDS, Offroadproracing