X

Kevin Strijbos naar Beursfoon-Suzuki

Vandaag, zaterdag heeft Kevin Strijbos een contract getekend met het Nederlandse Beursfoon Suzuki MX Team. De 24-jarige crosser zal in 2010 voor het Hoofddorpse team gaan uitkomen in zowel het MX1 Wereld als Open Nederlands Kampioenschap op de Suzuki RM-Z450. Voor het Beursfoon Suzuki MX Team is 2010 een belangrijk jaar met als doel het behalen van de MX1 ONK titel en een top 10 plaats in het WK MX1. Het team onder leiding van John Beijer zal daarnaast uitkomen met Marc De Reuver (WK MX1), José Butron (WK MX2) en talent Donny Bastemeijer (EK 125 2T).

Hernieuwde samenwerking met Suzuki

Door de verbintenis voor het komende jaar wordt de samenwerking tussen Kevin Strijbos en Suzuki hernieuwd.  Bijna heel zijn carrière reed de Belg al voor Suzuki. In 2007 was hij nog vice wereldkampioen, ‘The Kid’ behaalde eerder al vijf GP zeges op een Soes. Kevin Strijbos: “Er moet conditioneel nog wat gebeuren maar ik ben er van overtuigd dat ik kan vooraan kan strijden in het ONK en  top 10  in het WK. Ik ben dan erg tevreden met deze samenwerking  en we gaan er samen alles aan doen om de doelstellingen te verwezenlijken. Het geeft ook een tevreden gevoel om terug op het merk te rijden waarmee ik mijn mooiste resultaten behaalde.”

Net zoals in 2009 wordt Strijbos weer teammaat van Marc De Reuver.

Teammanager John Beijer: “Onze sportieve ambities zijn erg groot. Deze winter kregen we al een unieke kans om samen te werken met Marc de Reuver. Sinds zijn jeugd periode volg ik Marc en vind hem niet alleen een groot talent, maar ook heel prettig om mee samen te werken. Hierna kwam Donny Bastemeijer er nog bij, wat in onze ogen ook een van Nederlands grootste aanstormt talent is en we hadden al een contract met Jose Butron, de snelste spaanse MX2 rijder. Het plaatje ziet er dan al perfect uit! Als je dan de kans voorbij ziet komen om te kunnen gaan samenwerken met Kevin Strijbos, dan hoef ik niet lang na te denken en ben gelijk in actie gekomen. Mijn dank gaat dan ook uit naar de mensen van Suzuki Nederland die ook gelijk wilde meedenken en snel contact opnamen met Suzuki Belgie en Sylvain Geboers om deze deal met de andere sponsors snel tot een goed eind te brengen.”

Kevin Strijbos maakt zijn debuut met Beursfoon-Suzuki in het Open Nederlands Kampioenschap op 14 maart in Mill. Meer informatie over Beursfoon-Suzuki vind je hier.

Credit foto’s: Pixelpony, Beursfoon-Suzuki