X

Ontknoping WK indoor trial!

Dit weekend wordt de laatste wedstrijd van het SPEA FIM Indoor Trial WK verreden. De wereldtitel is nu wel erg dichtbij voor Toni Bou, die 14 punten voorsprong heeft op Albert Cabestany.

Cabestany is sowieso al verzekerd van de tweede plaats dankzij een voorsrprong van 22 punten op zijn naaste belager. In Mallorca draait de echte strijd om de laatste podiumplaats in de WK eindstand.  Grote favoriet voor die derde plaats is Adam Raga. Een derde plaats zou een voor zijn doen erg matige Indoorcampagne toch nog enigzins redden. 
Die derde plaats kon Raga pas tijdens de laatste wedstrijd in Madrid veroveren op zijn Gas Gas teammaat James Dabill. Als Dabill zich staande weet te houden in La Palma zou de strijd om plaats 3 nog wel eens heel spannend kunnen worden.

Zelfs Jeroni Fajardo maakt nog een kleine kans op het brons.  Fajardo mag dan wel uit de running lijken, als we één ding geleerd hebben dit seizoen is het wel dat niets volgens een vooraf vastgelegd scenario verloopt. De wedstrijd in Mallorca wordt alleen door de vaste Indoor WK rijders betwist. Na La Palma hebben de trialtoppers drie weken de tijd om zich op de start van het WK outdoor voor te bereiden.De ontknoping van het WK Indoortrial is zaterdagavond vanaf 21u00 live te volgen op Eurosport2.

Tussenstand in het WK Indoor trial: 1. Bou 75
, 2. Cabestany 62, 
3. Raga 40, 
4. Dabill 35,
 5. Fajardo 30, 
6. Fujinami 23, 
7. Gubian 12, 
8. Wigg 10, 
9. Lampkin 5, 
10. Gomez 4, 
11. Brown 3
, 12.Ferrer 1

Credit foto: Ray Archer