X

Preview BEC in Bilstain

De preview van het Belgian Enduro Championship, die afgelopen zondag georganiseerd werd door MC Les Faisans op het trial en endurodomein van Bilstain bleek de perfecte generale repitie. Niet alleen voor de rijders, die er hun nieuwe uitrustingen konden tonen, maar ook voor TKO (Thierry Klutz Organisation) de nieuwe promotor van het BK enduro. In Bilstain stelde Thierry Klutz, de tweevoudige Belgisch kampioen enduro, immers de nieuwe look van het kampioenschap voor.

Eén van de voornaamste wijzigingen dit seizoen is de naamverandering van het kampioenschap naar BEC, Belgian Enduro Championship. 2010 kondigt zich dan ook aan als een sleutelmoment in de geschiedenis van de discipline in ons land. Om de Belgische enduro onder de aandacht te brengen heeft de promotor de voorbije maanden in ieder geval kosten noch moeite gespaard. TKO heeft zich bovendien van de steun van enkele partners verzekerd die het kampioenschap mee moeten professionaliseren. De Belgisch enduroscene wordt visueel in een nieuw jasje gestoken dankzij een startpodium-en boog, bogen bij vetrek en aankomst van elke special en banners van de verschillende partners.

Ook de motormerken laten zich niet onbetuigd bij de nieuwe wind die door de enduro waait. Via de nationale importeurs zullen immers verschillende toonaangevende rijders in het kampioenschap steunen zoals Cédric Crémer (KTM), Michaël Vukcevic (Sherco), Jean-François Goblet (Yamaha), Kevin Gauniaux (GasGas) maar ook Wim Vanderheyden (Husaberg). Daarnaast komen we ook onder de outsiders bekende namen tegen zoals de voormalige topcrosser Cédric Mélotte (GasGas).

Afspraak dus op zondag 21 maart in Warnant, tussen Namen en Dinant, voor de opening van het Belgische enduroseizoen, dat zich nu al veelbelovend aankondigt !

Reactie Thierry Klutz (Manager TKO – Thierry Klutz Organisation)
«Ik ben tevreden over het verloop van de ‘preview’ in Bilstain. Alles is vlot verlopen en het was een goede test voor de eerste wedstrijd. Het promotiematerieel waar we in hebben geïnvesteerd ziet er prima uit en de technische ploeg die zich zal bezig houden met het opstellen, weet nu perfect wat er verwacht wordt. Ik niet wachten tot onze vuurdoop op 21 maart in Warnant ! Bij deze wil ik graag alle partners bedanken die ons hebben gesteund. »

Credit foto’s: Fdavid