X

Reacties na het weekend

Heel wat rijders trokken het voorbije weekend een streep onder hun GP-voobereiding. Althans wat betreft wedstrijden natuurlijk. Hieronder een overzichtje van wat de piloten zoal hadden te vertellen na afloop. Bekijk hier de beelden van het Italiaans kampioenschap in San Severinio.

Davide Guarneri, LS Motors-Honda, Italiaans kampioen MX1 “ Het kampioenschap winnen enkele dagen voor mijn verjaardag is al een leuk verjaardagsgeschenkop zich! Ik probeerde vandaag niet te veel aan het eindresultaat te denken, want dat beïnvloedt toch de manier waarop je rijdt. Bewust of onbewust. Van de vier wedstrijden was San Severino zeker niet mijn sterkste prestatie, maar het ging wel oké. De start waren niet schitterend, telkens kon ik vlot naar voor komen. Winnen is mentaal altijd een leuke opsteker natuurlijk, daarom kijk ik nu nog meer uit naar de eerste GP!

Ik kan er niet om heen dat de zaken er misschien anders uit zouden gezien hebben als Tony (Cairoli) en David (Philippaerts) het volledige kampioenschap hadden gereden. Toch heb ik de titel niet cadeau gekregen, want er waren nog snelle rijders. Ten slotte ben ik tevreden hoe de Internazionali verlopen zijn omdat ik nog niet zoveel ervaring heb op de 450 en ik heb veel geleerd de voorbije wedstrijden.”

Tanel Leok, LS Motors-Honda, vice-Italiaans kampioen MX1: ”Wat Positief was? Ik stond op het podium. Minder positief was mijn manier van rijden, dat kon zeker beter. San Severino is zo’n ouderwetse, keiharde Italiaanse baaan, lastig om in te halen ook. Ik vond het een hele uitdaging én een prima voorbereiding voor de GP in Bulgarije. Eigenlijk vind ik het jammer dat ik vanavond met de camper terug naar België moet rijden, ik had hier graag nog eens gereden om van mijn fouten te leren! Volgend weekend heb ik geen race, vanaf nu kan ik rustig naar Sevlievo toeleven.”

Der Max komt onder stoom! Dat beloofd voor Sevlievo.

Max Nagl, Red Bull-KTM, winaar San severino (2-1): “Ik voelde me goed hier, ook al omdat ik er in slaagde om twee goede starts te maken. In de eerste reeks had ik de kopstart en in de tweede reeks kon ik snel op kop komen nadat Tony (Cairoli) de holeshot had gepakt. Elke wedstrijd in de voorbereiding heb ik wat meer gepusht en dat werkte prima. We hebben ook wat wijzigingen aangebracht aan de motor, op dit moment ben ik heel tevreden met de motor. Met De GP van Bulgarije voor de deur ga ik nog een aantal dagen in Italië trainen op harde omlopen.”

Tony Cairoli, Red Bull-KTM, tweede in San severino (1-2): “Heel de voorbije week was ik ziek, daardoor voelde ik me zeker niet op mijn sterkst. Toch was ging alles erg goed. Ik had twee goed starts en samen met Max had ik de snelheid om weg tee rijden van het veld. Dat is een goed teken voor het kampioenschap. De motor loop goed en zolang ik starts kan maken als vandaag, ben ik heel tevreden!”

 

Josh Coppins, Aprilia Racing, vierde in eindstand Italiaans kampioenschap: “We hebben vooruitgang gemaakt met het testen, toch hadden we vandaag een ongelukkige uitvaller in de tweede manche. Ik was heel tevreden met mijn start in de eerste reeks, dat wil toch zeggen dat we nu compeitief zijn om te starten. Zoiets is heel belangrijk met het oog op de GP’s. Jammer genoeg heb ik belangrijke motortraining moeten missen door mijn gebroken rib, maar het vertrouwen komt weer terug en ik kijk uit naar Bulgarije.”

Christophe Charlier gaf zijn visitekaartje in de Internazionali d’Italia.

Christophe Charlier, Yamaha Monster Energy Gariboldi Racing, Italiaans kampioen in MX2: “Natuurlijk is het geweldig kampioenschap om te winnen en het is een perfecte start voor het nieuwe seizoen. Gautier (Paulin) was super sterk in de eerste twee races maar ik bleef zoveel mogelijk in zijn buurt. De Italiaanse wedstrijden waren een goede voorbereiding voor het WK-seizoen. Ik hou era an om het team te bedanken en iedereen die ons heeft gehilpen zoals de Rinaldi Group, Kayaba en al onze andere partners. Ik zie het helemaal zitten voor de GP’s en ik kan nauwelijks wachten tot Sevlievo!”

Harri Kullas, Yamaha Monster Energy Gariboldi Racing, winnaar in MX2 in San Severino: “In Malpensa werd ik gelijk derde na mijn schouderblessure. Dat was goed, al ging het vandaag nog veel beter. Ik vind San Severino een heel leuke baan, en ik had twee goede starts. Mijn Yamaha deed de rest!”

 

In Frankrijk (Romagné) werd de derde wedstrijd van de Rockstar Elite verreden. Met Jeffrey Herlings en Jeremy Van Horebeek stonden er ook twee laaglanders aan de start. Mét resultaat, want Herlings werd tweede in de MX2.

 

Jeffrey Herlings, Red Bull-KTM (4 + 5 + 5): “ Romagné ging wel goed voor mij. Op zaterdag had ik de overall pole en ook zondag liep het lekker. In de eerste manche had ik een goede start en werd ik vierde. Ook in de tweede manche was ik meteen goed mee, ik werd weer tweede MX2 na Frossard. In de laatste reeks was ik niet zo goed weg, maar ik werd toch nog vijfde. Zeker een goede ervaring dus.”

Jeremy Van Horebeek, CLS-Kawasaki (7 + 6 + 3): “De eerste twee reeksen moest ik telkens terugkomen na een vroege start! In de eerste manche werd ik nog 7de en in de tweede 6de. De laatste reeks was zoals het horde. Deze keer was ik wel goed weg en ik werd eerste in de MX2. Romagné was een baan die je zeker met het WK kan vergelijken, technisch en zwaar met veel sporen. De Kawasaki gaat fantastisch en ik voel me fitter dan ooit. Daarom kijk ik ook enorm uit naar de eerste GP in Bulgarije.”

 

The Jerre staat mooi tweede in het Franse MX2 kampioenschap.

Steven Frossard, CLS-Kawasaki (3 + 4 + 4): “Het circuit was helemaal anders dan in Sommières en Pernes. Toch heb ik me hier goed geamuseerd. We komen hier elk jaar met het Frans kampioenschapmaar ik heb het parcours nog nooit zo zwaar geweten. Samen rijden met de 450s blijft altijd een uitdaging. Zeker door de modder die ze opwerpen als je dichter komt! Zelfs als je sneller bent is het soms moeilijk om in te halen. Om de MX2 te winnen moest ik niet echt risico’s nemen.”

Xavier Boog, Kawasaki Racing Team (1 + 1 +1): “Het was een geweldig weekend, de track was zwaar maar het was oké en ik heb er van genoten. Ik ben blij dat het steeds beter en beter gaat op de motor. Ook dankzij de aanpassingen die het team uitvoerde aan de veringen en de uitlaten. Aan het begin van het seizoen verloor ik wat tijd met een vingerblessure maar nu voel ik me week na week sterker worden. Deze week ga ik trainen op zandbanen in Nederland. Daarna ga ik thuis trainen om me voor te bereiden op het harde van Bulgarije.”

Gregory Aranda, Bud Racing-Kawasaki (6 + DNF + 6): “Voor Romagné had ik niet kunnen trainen. Ik ben alleen twee keer bij de physio langsgegaan. Jacky (Vimond) heeft mijn enkel getaped voor de race zodat ik geen pijn had. Maar ik wilde geen risico’s nemen en durfde mijn rechtervoet niet op de grond zetten. Dat was op zo’n zware en gladde omloop zeker een probleem! Ergst van al was de hoofdpijn. I kon me niet concentreren en ik had zelfs moelijkheden om te zien terwijl ik reed. Eén snelle ronde neerzeteen lukte, daarna ben ik vier seconden trager. Op zondagochtend viel op mijn hoofd. De races waren echte afzien man! Zeker de laatste manche was verschrikkelijk, deze week ga ik naar het ziekenhuis voor onderzoeken. Vrolijk word je hier niet van want tot die crash in Pernes-les-Fontaines liep het perfect.”

In Engeland werd in het Maxxis British Championship gestreden in Mallory Park. Mickael Pichon mist zijn entrée in het kampioenschap niet, want de Fransman won er de laatste reeks. Ook Ken Roczen  pakte nog maar eens zwaar uit. Bekijk hier het video-report van Mallory Park.

Vijftien en kandidaat wereldkampioen in de MX2: Ken Roczen!

Ken Roczen, Teka Suzuki Europe (1 + 1 + 1): “Ik had het niet gemakkelijk in de eerste reeks nadat mijn roll-offs stuk gingen, daardoor moest ik mijn bril schoonmaken met mijn vingers! Om in te halen moest ik me echt concentreren. De twee andere reeksen gingen vlot. Nu de voorbereidingsraces er op zitten is de eerste balans positief. De positieve waren geeldig, maar nog belangrijker: ik voel me helemaal klaar voor Bulgarije.”

Evgeny Bobryshev, CAS-Honda (3 + 1 + 4): “Het ging super vandaag en ik ben heel blij. Na tien minuten in de eerste reeks kreeg ik last van opgepompte armen. Crockard zette me zwaar onder druk, maar ik kon toch de derde plaats behouden. De tweede reeks verliep perfect. Ik pakte de kopstart en kon van start tot finish leiden. In de derde manche had ik een goede start, maar Pichon kwam me voorbij en ik had veel last van de laagstaande zon. Vierde was gelukkig genoeg om de overall te pakken.”

Gareth Swanepoel, CAS-Honda (1 + 9 + 5): “Vandaag was een middelmatige dag voor mij. De eerste reeks was goed en ik reed comfortabel aan de leiding. De tweede reeks was frustrerend! Ik kon moeilijk passeren, de jongens voor mij reden allemaal nagenoeg foutloos en ik moest genoegen nemen met een negende plaats. De derde reeks was beter, maar dat beetje meer tegenover de concurrentie had ik vandaag niet. Nu het seizoen is nog lang en ik weet dat ik nog werk voor de boeg heb.”

Credit foto’s: Ray Archer, Pascal Haudiquert, Offroadproracing, CDS