X

Jean-François Goblet is een maatje te groot

Eén maand na de openingswedstrijd in Warnant, ging het Belgisch Kampioenschap enduro verder in Flavion (tussen Dinant en Philippeville). Na het schrappen van twee spéciales door een probleem met de toelating konden de rijders alleen het verschil maken in de chronoproef  van Emerton-sur-Biert. Daar was een mooi traject uitgezet op een weide, met de nodige kunstmatige hindernissen. De ondergrond bleek dan weer kurkdroog dankzij het zachte weer van de voorbije weken.

Alleen een klein slippertje in de vierde en laatste doortocht van de spéciale kon de dag van Jean-François Goblet even verstoren. Net zoals in Warnant domineerde de offiële Yamaha-piloot de wedstrijd om uiteindelijk met 12 seconden voorsprong op Kevin Gauniaux (GasGas) te winnen. Kevin profiteerde van die ene fout van Goblet door de scratch te pakken in de laatste chronoproef.

Cédric Cremer en zijn KTM 450 legden beslag op de laatste podiumplaats. Michaël Vukcevic, qua vermogen benadeeld met zijn Sherco 310 4T, wacht vol ongeduld op het meer technische werk in de volgende wedstrijd in Saint-Hubert op 2 mei. Daar zou de ervaring van Vukcevic in het betere klimwerk zeker van pas moeten komen.
Reacties

Jean-François Goblet  (Yamaha/MX Action) – Winnaar
“De enduro was vandaag eerder gemakkelijk, heel veel ritme zat er ook niet in de wedstrijd. De spéciale van Ermeton was op zich wel mooi, maar zniet meteen aartsmoeilijk ! Daardoor kwam het er op aan om geconcentreerd te blijven en niet in de fout te gaan. Behalve die fout in de laatste ronde is me dat ook goed gelukt. Ik ben blij dat ik me zo heb kunnen tonen en ik kijk enorm uit naar het vervolg van het kampioenschap!”

Kevin Gauniaux (GasGas België) – Tweede
“Mijn scratch in de laatste chronoproef deed me plezier, want het bewijst dat ik vooraan kan meespelen ! Nu is het aan mij om sneller onder stoom te komen en de concurrentie vroeg onder druk te zetten.”

Michaël Vukcevic (Sherco België) – Vierde
“Jean-François Goblet steekt er bovenuit, zoveel is duidelijk. Je merkt dat hij op WK niveau rijdt en dat hij zijn tempo heeft verhoogd. Achter hem is het veel meer open. Ik voel me goed op de Sherco 310 en ik kijk echt uit naar Saint-Hubert volgende week. Daar krijgen we een heel veeleisende, technische wedstrijd en ik ben er zeker van dat ik daar nog beter mijn ding kan doen!”

Eindstand

1 GOBLET JEAN-FRANÇOIS YAMAHA ;2 GAUNIAUX KÉVIN GAS GAS ; 3 CREMER CÉDRIC KTM ;4 VUKCEVIC MICHAËL SHERCO ;5 KLUTZ THIERRY HUSQVARNA ;6 VERPOORTEN ROEL HM ;7 VANDERHEYDEN WIM HUSABERG ;8 DELANNOYE Eric ;9 FRISON TOM SUZUKI ; 10 MARTINY JÉRÔME GAS GAS ;11 DEBROUX FABRICE YAMAHA ; 12 BAILLEUX BERTRAND BETA ;13 DESPONTIN FABRICE BETA ;14 FRASELLE JÉRÉMIE KTM ;15 PIERSON CHRISTOPHE HM ;

Credit foto’s: Fdavid