ONK Gemert: Herlings verplettert de concurrentie!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In zijn thuisrace, Gemert, was er nooit een seconde twijfel wie de derde ronde van het ONK MX2 zou winnen. Red Bull-KTM rijder Jeffrey Herlings maakte zowat iedereen belachelijk en won beide reeksen. In de tweede reeks dubbelde hij zelfs tot en met de zesde rijder. Herlings vuurde op het Wolfsbosch circuit vanmorgen al een overduidelijk waarschuwingsschot af tijdens de kwalificaties. Met bijna 2,8 seconden voorsprong op teammaat Shaun Simpson pakte hij de pole. Regerend Nederlands kampioen Roelants volgde op bijna 3,7 (!) seconden, ook de overige GP-rijders waaronder Van Horebeek, Verbruggen en Frossard werden op ruime afstand gereden.

Shaun Simpson werd via twee tweede plaatsen tweede in de eindstand, Roelants mocht ook op het podium na twee keer derde te zijn geëindigd. Harri Kullas werd vierde algemeen. Ceriel Klein-Kromhof werd vijfde in de tweede manche, maar moest opgeven met technische problemen in de eerste reeks. Natuurlijk gaat Herlings nu ook riant aan de leiding in het ONK MX2 met 142 punten. Roelants volgt op 35 punten (107), Nick Triest is mooi derde met 96 punten. Ceriel Klein Kromhof is vierde (76 punten), de verrassende Mike Van De Bogaert is vijfde (65 punten) en Verbruggen is zesde (62 punten).

Klik hier voor de volledige resultaten.

Reeks 1 ONK MX2 Gemert

1. Jeffrey Herlings
2. Shaun Simpson
3. Joël Roelants
4. Harri Kullas
5. Steven Frossard
6. Nick Triest
7. Axel Alletru
8. Dennis Verbruggen
9. Ronnie Van Rooij
10. Heikki Van Den Berg

Reeks 2 ONK MX2 Gemert

1. Jeffrey Herlings
2. Shaun Simpson
3. Joël Roelants
4. Harri Kullas
5. Ceriel Klein-Kromhof
6. Dennis Verbruggen
7. Michaël Van Wezel
8. Nick Triest
9. Mike Van Den Bogaert
10. Ronnie Van Rooij

Eindstand MX2 Gemert

1. Herlings 50 ptn
2. Simpson 44 ptn
3. Roelants 40 ptn
4. Harri Kullas 36 ptn
5. Dennis Verbruggen 28 ptn
6. Nick Triest 28 ptn
7. Ronnie Van Rooij 23 ptn
8. Mike Van Den Bogaert 21 ptn
9. Ceriel Klein Kromhof 16 ptn
10. Rinus Van De Ven 16 ptn

Credit foto: Samo Vidic/ Red Bull Photofiles

Uw reacties