X

Preview MX Pro Series in Beervelde

Zaterdag gaat in het Oost-Vlaamse Beervelde het  New Look BK Motorcross 2010 van start. Het BK maakte een woelige winter door maar ter elfder ure kwam alles toch nog in orde en de deelnemerslijst van de editie 2010 lijkt minstens even sterk als die van vorig jaar. Toch werd het geweer van schouder gewisseld als het om de wedstrijdformule gaat. De rijders van de MX Pro Series werken rond de middag eerst een kwalificatietraining van 15 minuten af, waarna er ’s namiddags in twee reeksen van 30 minuten + 1 ronde om de BK-punten gestreden wordt.

Wie wint de eerste editie van de MX Pro Series?

De Belgische titel bij de Inters Open, nu omgedoopt tot MX Pro Series, is vacant. Clément Desalle de Belgisch kampioen van vorig jaar verkoos om in slechts twee wedstrijden van de MX Pro Series te rijden en kan dus zeker geen verlengstuk breien aan zijn titel van vorig jaar. Wie maakt er da wel kans op de titel? Een aantal namen dringen zich alvast op.

Net zoals vorig seizoen vindt de openingswedstrijd in Beervelde plaats.

Zo is er Steve Ramon, op zijn dertigste een ervaren rijder en viervoudig Belgisch kampioen bij de Inters Open. Ramon zag vorig seizoen zijn kansen gekortwiekt na een zware nekblessure én hij is de man in vorm, want  The bomb stond het voorbije weekend nog op het podium in Valkenswaard. Iemand die Ramon alvast tegenwerk moet bieden is Ken De Dycker. De Dycker was zowel in 20008 als 2009 in de running voor de Belgische titel maar bleef tweemaal met lege handen achter. Kan de Monster Energy-Yamaha rijder dit jaar dan eindelijk de Belgische titel pakken?  Kevin Strijbos wil na twee seizoenen in de hoek waar de klappen vielen, eindelijk weer eens resultaten neerzetten en liet al mooie dingen zien in het ONK. Speelt de Beursfoon-Suzuki rijder dit jaar mee voor het kampioenschap?  De drie Belgische toppers worden geconfronteerd met een paar sterke buitenlandse rijders. Om te beginnen het LS Motors-Honda team, dat in 2009 kampioen werd met Desalle. Teambaas Steve Lettani heeft met de Est Tanel Leok en de Italiaan Davide Guarneri twee potentiële podiumkandidaten in huis. Maar is dat genoeg voor de titel? Misschien wordt het wel Sébastien Pourcel, die de eerste buitenlandse Belgische kampioen sinds lang wordt. Ook Marc De Reuver, stilaan een vaste waarde in het BK, zou tijdens bepaalde wedstrijden weleens verrassend kunnen uithalen. Of wat te denken van de regelmatige Marvin Van Daele die vorig jaar vierde werd in het BK. Alsof al dat geweld niet volstaat mogen we ook regelmatig bijkomende GP toppers aan de start verwachten!

Net als vorig jaar staan bovendien ook MX2 rijders Jeremy Van Horebeek, Joël Roelants en Dennis Verbruggen aan de start in de Open klasse. Kan één van hen dit jaar regelmatig op het podium staan, of is het verschil in cilinderinhoud een te grote handicap?