X

Toni Bou wint GP van Spanje Trial

Toni Bou maakte in het Gallicische Baiona duidelijk waarom hij dé favoriet is om zichzelf op te volgen als wereldkampioen trial.

Bou (Repsol-Montesa) had op het einde van de dag 23 strafpunten minder achter zijn naam dan Adam RagaI (Gas Gas). Jeroni Fajardo (Beta) zou uiteindelijk derde worden.Ondanks de nieuwe regel die stelt dat de beste rijders in elke categorie eerst van start moeten gaan, had Bou weinig last van het behoorlijk glibberige parcours.  Na de eerste ronde had de Repsol-Montesa rijder maar 15 strafpunten op zijn conto, 15 minder dan teammaat Takahisa Fujinami. De Japanner kon zijn 2e plaats echter niet consolideren en zou uiteindelijk als 4e eindigen. Na die eerste ronde was het al duidelijk dat Bou ook nu weer ongenaakbaar zou zijn. De echte strijd draaide dus om de overige podiumplaatsen. Raga schudde dan een van zijn sterke eindspurten uit zijn mouw en werd zo nipt tweede (drie strafpunten minder) voor Jeroni Fajardo.

Maxime Warenghien was de enige Laaglander in Baiona. De Henegouwenaar eindigde als 10e in de openingsronde van de Junior Wereldbeker trial.

Eindstand GP van Spanje Trial: 1. Toni Bou, 2. Adam Raga, 3. Jeroni Fajardo, 4. Takahisa Fujinami, 5. Albert Cabestany, 6. James Dabill, 7. Dougie Lampkin, 8. Daniel Oliveras, 9. Loris Gubian, 10. Matteo Grattarola, 11. Daniele Maurino, 12. Alexz Wigg, 13. Michael Brown

Credit foto: FIM-Live