Veldrijder Sven Nys gaat motorcrossen!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Enkele dagen geleden noemde hij het op zijn blog nog “project M”, maar nu mag het voluit geweten zijn: Sven Nys gaat motorcrossen! De 33-jarige Nys heeft er weer een mooie winter op zitten. De Landbouwkrediet-Colnago renner werd Belgisch kampioen veldrijden, won de GVA Trofee en pakte brons op het WK in Tabor. Toch gaat Nys niet op zijn lauweren rusten, want na enkele weken vakantie is hij begonnen met de voorbereiding voor zijn mountainbikeseizoen. Daarnaast heeft hij ook een nieuwe uitdaging: motorcross of project ‘M’ zoals hij het zelf totnogtoe noemde.

Sven is klaar om er in te vliegen!

Sven realiseert daarmee een kinderdroom, want de ex-BMX’er droomde ooit van een motorcrosscarrière. De modelprof gaat echter niet over één nacht ijs en heeft een specifiek trainingsschema voor motorcross opgesteld in overleg met coach Paul Van Den Bosch. Van Den Bosch trainde vroeger ondermeer wereldkampioen motorcross Georges Jobé. Voor het rijtechnische kan de Kannibaal van Baal een beroep doen op Marnicq Bervoets en Stefan Everts.

Sven Nys: “Stefan Everts stelde voor om mee te rijden in zijn wedstrijd voor het goede doel, Everts & Friends, op 21 juli. Hij had waarschijnlijk nooit gedacht dat ik ja zou zeggen, maar dan kent hij me nog niet goed. Mijn initiatie op de crossmotor kreeg ik van Stefan zelf. Het gevoel was meteen goed, daarom start ik dit project ook met de nodige ambitie. Mijn doel is om op 21 juli een goede indruk te maken, de wedstrijd uit te rijden en me te amuseren op de motor. Als dat goed gaat, wil ik me wel eens meten in het BK. Al blijven mijn prioriteiten uiteraard het veldrijden en de Olympische Spelen mountainbike van 2012.”

Stefan Everts: “Ik schrok me rot toen Sven me terugbelde om zijn deelname voor Everts & Friends te bevestigen.  Dat had ik niet verwacht! Dat hij zich zo goed uit de slag zou trekken op de motor had ik nog veel minder verwacht. Sven is een natuurtalent. Dit bewijst ook hoe compleet hij is als sportman. Het is voor hem te laat om nu nog wereldkampioen te worden, maar als hij op een toffe manier kan proeven van een nieuwe discipline, waarom niet? Michael Schumacher heeft ook met motoren geracet voor zijn plezier. En Roger De Vlaeminck en Roland Liboton hebben motorcross gereden.”

Geen woorden maar daden!

Everts & Friends is een uniek motorcrossevenement voor het goede doel. Op 21 juli vindt de vijfde editie plaats op het circuit van de Horensbergdam te Genk. Tijdens Everts & Friends komen de sterren van vandaag, morgen en gisteren tegen elkaar uit in een uitzonderlijk, fun wedstrijdprogramma. Daarnaast is er veel aandacht voor randanimatie met activiteiten voor kinderen, een freestyle-demonstratie en een groot supportersfeest. Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de ‘Everts & Friends Charity Race’ integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: ‘Een Hart voor Limburg’ (Koning Boudewijnstichting), ‘Make a Wish’Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap) en Fondatioun Kriibskrank Kanner (een Luxemburgs-Belgisch kinderkankerfonds).

Wie alvast een voorsmaakje wil zien van de eerste rij-ervaring van Sven op een motor, kan vanavond/donderdag best afstemmen op De Rode Loper, op één om 18.10.

Voor meer informatie: www.svennys.be en  www.evertsandfriends.be

Credit foto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen