X

BK Enduro trekt naar Frankrijk!

 

Zondag trekken de Belgische Enduristen de Franse grens over voor hun jaarlijkse Franse uitstap naar de Enduro de Rocroi. Het pittoreske versterkte stadje Rocroi ligt net ten zuid-westen van Chimay en telt niet eens 3000 inwoners. Dat Rocroi iets met off-road motorsport heeft is duidelijk want in het verleden werden er ook Grasbaanraces georganiseerd door de lokale club, Motoclub du plateau de Rocroi. Het hoogtepunt van die grasbaanorganisaties was de  Finale van het EK in 1992 die toen gewonnen werd door de Fries Anne van der Helm. Grasbaan is echte niet zo populair in Frankrijk, Enduro daarentegen is dat wel. En daarom richt de Motoclub du plateau de Rocroi zich tegenwoordig op het organiseren van een wedstrijd voor de lokale ligue van de FFM. Vorig jaar besloot de werkgroep enduro van de BMB voor het eerst om samen te werken met

Startend vanuit Rocroi krijgen de Inters twee ronden van 120 km voor de wielen. Onderweg krijgen ze tweemaal de gelegenheid om hun machines bij te tanken.

Het ontbreken van Jean-François Goblet, die dit weekend in het Italiaanse Lovere de derde ronde van het EWC betwist, opent nieuwe perspectieven voor de overige toppers van de nationale enduro. We mogen ons dan ook verwachten aan een strijd tussen drie Luikenaars: Cédric Cremer, Kevin Gauniaux en BEC-promotor  Thierry Klutz zelf. Husaberg Red Bull rijder Wim Vanderheyden kan eventueel als scherprechter in deze Luikse broederstrijd fungeren. Door het samenvallen met de EWC-wedstrijd in het Italiaanse Lovere wordt er bij de Inters niet om BK-punten gestreden in Rocroi.

In zijn eigen E3 klasse rijdt Vanderheyden dit seizoen met de regelmatigheid van een Zwitserse klok. In vier wedstrijden, won Vanderheyden eenmaal en eindigde hij driemaal als tweede.  Na vier wedstrijden deelt Vanderheyden de leidersplaats met Gas Gas rijder Kevin Gauniaux. Een plaats die hij de hele zomer zal bekleden  want de volgende BK-wedstrijd, de Enduro Yvoir Dinant,  wordt pas op 29 augustus verreden. Vanderheyden zien we waarschijnlijk wel al terug aan het werk op 13 juni tijdens de 2e ronde van de MX Pro Series in Kester.

Foto Credit: Fdavid/TKO-BEC