X

MX2 reacties na Glen Helen

Positief of negatief, iedereen had wel iets te zeggen na de USGP in Glen Helen. Wat vonden de MX2 tenoren van hun GP?

 

Marvin Musquin,  Red Bull KTM (1-1, GP-winnaar):

“Het was geweldig om naar de States te komen. In beide reeksen reed ik altijd aan de leiding. Ik kon gefocust blijven op mijn lijnen en tegelijkertijd mijn rijstijl verzorgen. Ik reed snel en vloeiend en bewees dat mijn KTM enorm sterk is in de starts.”

Zach Osbourne, Bike It Cosworth Yamaha  (4-2, 2e overall):

“Hier op het podium staan geeft een ongelofelijk goed gevoel. In de aanloop naar deze GP bracht ik maar weinig tijd door in Californië Ik had de extra training op zaterdag dus goed kunnen gebruiken maar uiteindelijk viel alles in de goede plooi. Ik zit duidelijk terug op het goede spoor en ben in staat om met die jongens mee vooraan te draaien. Het is moeilijk om tegen Marvin te rijden als je achter iemand die zo moeilijk te passeren is als Shaun zit. Als Marvin al na twee rondes een voorsprong van tien seconden heeft weet je dat het aartsmoeilijk wordt om die afstand te overbruggen. Ik zag naast het circuit de fans tekeer gaan voor mij en dat was toch een bijzondere ervaring.”

Steven Frossard, Monster Energy CLS Kawasaki (2-4, 3e overall):

“Tijdens de kwalificatierace op zaterdag ontwrichtte ik mijn duim toen ik in een duel met Anstie crashte. Ik wist dat het moeilijk ging worden om op dit circuit met die lange en snelle afdalingen twee keer 40 minuten te racen. Tijdens de warm-up voelde ik pijn, maar in de eerste reeks ging het al een stuk beter. Ik had een goede start en vond een goed ritme toen ik achter Musquin lag. Een kleine fout kostte me echter drie seconden, dus concentreerde ik me maar op Roczen achter mij te houden. In de tweede reeks had ik niet zo’n goede start. Het was moeilijk om in te halen maar ik had me toch tot op de derde plaats gewrongen toen de rode vlag getoond werd en de race stilgelegd werd. Spijtig genoeg werd de klassering van de reeks opgemaakt op basis van die van de voorlaatste ronde. Dat kostte me de tweede plaats in de GP. Het was een geweldig circuit en leuk om te rijden. Maar toch ben ik een beetje gefrustreerd omdat het beter had gekund. Ik kijk nu al uit naar Saint-Jean D’Angely volgend weekend. Dat is een circuit dat me echt bevalt.”

Ken Roczen, Teka Suzuki Europe (3-5, 4e overall):

“Ik weet niet waarom ik zo weinig geluk heb, maar het moet wel stoppen! In de eerste reeks had ik een heel goede start maar toen had ik dat akkefietje met Jeffrey. Gedurende de rest van de reeks heb ik dan mijn uiterste best gedaan. In de tweede reeks was het weer van dat: Anstie crashte vlak voor mij en ik kon geen kant op. Ik laat evenwel het hoofd niet hangen. Het circuit was iets heel anders dan wij gewoon zijn en het was leuk om hier te rijden. Het team leverde goed werk en nu gaan we naar Frankrijk.”

Roczen als formationleader van het Teka Suzuki Squadron!

Shaun Simpson, Red Bull KTM (9-3, 5e overall):

“Hier rijden was heel anders. Het was heet, het circuit erg snel en de lange geulen in het startveld maken het moeilijk om hier een goede start te pakken. Ik voelde mijn na het eerste kwartier van de eerste reeks al moe. In de tweede reeks ging het beter en had ik ook een beter ritme.”

Jeremy Van Horebeek, Monster Energy CLS Kawasaki (5-8, 6e overall):

“Zaterdag was een fantastische dag. Ik was de hele dag door de tweede snelste en reed mijn allerbeste kwalificatie ooit. Mijn eerste start vandaag was niet zo goed. Ik had twintig minuten nodig om in een goed ritme te komen. Maar eens ik daar in zat kon ik van de 12e naar de vijfde plaats rijden met goeie rondetijden. Dat gaf uiteraard zelfvertrouwen voor de tweede reeks. In de tweede bocht ging het echter mis en moest ik er omheen rijden. Ik knokte me naar een zesde plaats, maakte toen een fout en verloor enkele plaatsen. Toen ik terug zesde hing werd de wedstrijd gestopt. Helaas hing ik de ronde daarvoor slechts achtste en net die ronde werd als laatste ronde aanzien. De laatste weken ben ik altijd een van de snelste rijders geweest, helaas is dat nooit aan mijn resultaten te zien geweest.”

Jerre reed sterk in Glen Helen, maar had meer verdiend.

Jake Nicholls, HM Plant Red Bull KTM UK  (10-7, 7e overall)

“Ik ben blij dat ik terug naar huis kan met een 10-6 in de reeksen.  Maar wat belangrijker is, is dat ik de jongens die  net voor mij staan in het WK, in beide reeksen geklopt heb. Het was dus een goede zaak om een paar punten op hen in te lopen. Het duurde even vooraleer ik gewend raakte aan de snelheid van het circuit, maar dat gold voor alle Europese rijders. Ik wil ook KTM USA bedanken om me van een erg goed lopende motor te voorzien. Het was een goede trip met bemoedigende resultaten.”

Arnaud Tonus, Teka Suzuki Europe (7-11, 8e overall):

“In de eerste manche had ik een heel slechte start. Ik weet nog altijd niet wat daar gebeurde want de tweede was ook niet veel soeps. Dat is dus duidelijk een aspect waaraan we moeten werken en verbeteren. Ik haalde alles uit de kast tijdens de eerste ronde van de eerste manche en hing dan ongeveer dertiende. Ik bleef toen doortrekken en werd uiteindelijk zevende. Een vrij goede race en mijn ritme was ook OK. Ik was gewoon regelmatig. In de derde ronde van de tweede manche crashte ik hard en daarna moest ik weer vol aan de bak om de top elf te halen. Toen werd de rode vlag getoond. Ik ben teleurgesteld over die crash en mijn starts want ik weet gewoon dat ik veel beter kan. Ik heb wel van het circuit genoten. Morgen vlieg ik naar huis. We hebben een huis in de buurt van Bordeaux en daar ga ik een paar dagen rusten voor we naar St. Jean gaan.”

Gautier Paulin, Yamaha Monster Energy MX Team (11-9, 10e overall):

“Vandaag liep het niet bepaald makkelijk. Ik had een slechte start in de eerste manche en Herlings crashte vlak voor mij op de eerste helling. Daardoor verloor ik veel plaatsen en aangezien dit circuit erg snel is was terug naar voor rijden niet makkelijk. Mijn snelheid is nog steeds niet wat ze moet zijn. Ik werd uiteindelijk elfde maar reed nerveus en gespannen rond. In de tweede reeks had ik een goede start maar crashte toen ik op het  glad gedeelte van een afdaling de controle over het voorwiel verloor.  Ik voelde me ook een beetje ziek vandaag. Dit was gewoon een slecht weekend voor mij. Ik moet meer hopen van mijn thuis GP.”

Jeffrey Herlings (8-DNF, 14e overall):

“Dit circuit was een enorm verschil en stukken sneller dan wat we in Europa gewend zijn.  Ik had er echt niet veel geluk op, maar toch vond ik het een coole ervaring.”

 

 

Harri Kullas, Yamaha Monster Energy Gariboldi MX Team (DNF-10, 15e overall):

“In de eerste reeks had ik een hele goede start. Ik hing vierde en na de tweede bocht zelfs tweede. Na twee ronden kreeg ik echter een probleem met de motor en was de reeks al voorbij. Gewoon brute pech waar je niks aan kan doen. We wisselden het blok en ging er dan nog eens volledig voor in de tweede reeks. In de tweede bocht maakte ik een aantal plaatsen goed. Het rijden ging goed tot de brug (De Red Bull boog) op mijn hoofd viel. Ik had geluk dat ik er niets aan over hield en toch nog als 10e werd geklasseerd. Glen Helen was een beetje een mix van alles en ik genoot er wel van.”

Foto Credits: CDS Images