Strijbos slaat terug !

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Hagel- en regenbuien teistereden de kwalificatiemanches in Bellpuig. De omloop, die er eerder perfect bijlag, werd in een mum van tijd omgetoverd naar een glibberige brij. De start was dus van groot belang en dat hadden Tony Cairoli en Kevin Strijbos begrepen. Cairoli trok het pak op sleeptouw gevolgd door Strijbos en Ramon. Strijbos hield Cairoli in het zicht en profiteerde halfweg de wedstrijd van een fout van de Siciliaan om de leiding over te nemen. Cairoli kwam nog terug naar het wiel van de Beursfoon-Suzuki rijder maar ging bij het ingaan van de laatste ronde opnieuw in de fout.

Strijbos won de wedstrijd en behaalt hiermee zijn eerste pole sinds Lierop in 2007. Een hele opluchting voor de Wuustwezelnaar na de lange periode van blessures en tegenslagen.  Cairoli finishte nog tweede nadat Nagl op een gevallen Albertson inreed. Ramon, die het grootste deel van de wedstrijd op de derde plaats had gereden beukte ook op de gevallen rijders in en werd pas vijfde. Nagl werd nog derde, J-Bob vierde en Ramon vijfde.

De winnaar van vorige week Clement Desalle viel in de aanvangsfase en nam nadien geen risicos meer. Hij finishte als negende. Ken de Dycker kende een slechte start en finishte als 12e.

De weersvoorspellingen voor morgen zijn droog en zonnig.

Resultaten MX1 kwalificatie

1. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), 25:57.676; ; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:23.833; 3. Maximilian Nagl (GER, KTM), +0:42.644; 4. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), +0:46.534; 5. Steve Ramon (BEL, Suzuki), +0:52.839; 6. David Philippaerts (ITA, Yamaha), +0:55.773; 7. Tanel Leok (EST, Honda), +1:05.317; 8. Rui Goncalves (POR, KTM), +1:17.426; 9. Clement Desalle (BEL, Suzuki), +1:21.548; 10. Sebastien Pourcel (FRA, Kawasaki), +1:27.341; 11. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), +1:29.656; 12. Ken de Dycker (BEL, Yamaha), +1:52.555; 13. Gareth Swanepoel (RSA, Honda), +1:54.422; 14. Joshua Coppins (NZL, Aprilia), +1:59.627; 15. Cedric Soubeyras (FRA, KTM), +2:00.395; 16. Nicolas Aubin (FRA, Kawasaki), +2:02.863; 17. Anthony Boissiere (FRA, TM), +2:12.720; 18. Davide Guarneri (ITA, Honda), +2:16.427; 19. Günter Schmidinger (AUT, Suzuki), +2:17.413; 20. Matthias Walkner (AUT, KTM),

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …