X

Suzuki MX2 duo over US GP

Het 16-jarige Duitse talent Ken Roczen is aan een sterk WK-seizoen bezig. In 9 van de 10 tot hiertoe gereden manches eindigde de Teka-Suzuki rijder in de top 3. Bovendien wist hij tijdens de eerste manche van de Spaanse GP, zijn eerste reekszege van het jaar te boeken.  Een zege die geen gelukkig vervolg kreeg in de 2e manche toen Roczen met motorproblemen diende op te geven.

Het is geen geheim dat Roczen net als vele anderen van de huidige MX2-rijders droomt van een carrière in de Verenigde Staten. De Red Bull US GP die dit weekend in Glen Helen wordt verreden vormt dan ook de ideale showcase naar de hoofdzakelijk in Californië gebaseerde Amerikaanse MX-industrie toe. Met zijn reekszege in de GP van Spanje nog vers in het geheugen popelt Roczen van ongeduld om zich ook in Californië te bewijzen.

“Ik heb al eerder in de VS geraced maar nooit op zo’n hoog niveau” aldus het Wünderkind. “Het deed goed om eens een weekend vrijaf te hebben, nu gaan we naar de VS om terug op hetzelfde niveau te draaien als tijdens die eerste manche in Spanje. Voor we naar Glen Helen trekken brengen we waarschijnlijk een paar dagen in Los Angeles door. Ik hoop dat het een leuke uitstap en weekend wordt vooraleer we naar Frankrijk afreizen.”

Ook Roczens teamgenoot, Arnaud Tonus, is erop gebrand om aan zijn eerste Amerikaanse GP te beginnen.  Toch was Tonus al eerder op hoog niveau aan het werk in de VS: hij verdedigde in 2007 de Zwitserse kleuren tijdens de Motocross of Nations in Budds Creek. Tonus won toen ook de Ricky Carmichael Award. Na een matige Spaanse GP wil Tonus in Spanje weer aansluiting krijgen met de top-5. “Ik kijk echt uit naar deze GP, het is zelfs een beetje een droom om in Glen Helen te kunnen rijden” zegt de Zwitser. “Ik zal aan mijn starts moeten werken en bovendien moeten we ook de grondsoort en het circuit gewend raken. Het lijkt met die lange beklimmingen zowel een beetje zanderig als hard te zijn. Ik kan in ieder geval niet wachten om daar aan te komen.”

Roczen staat momenteel op de tweede plaats in het WK MX2, op 26 punten van Marvin Musquin. Tonus moet acht punten goed maken om terug de top-5 binnen te sluipen.

Foto Credits: Suzuki Racing/Ray Archer