X

Wim Vanderheyden krijgt overwinning in de schoot geworpen !

Voor de derde ronde van het BK enduro trok het kampioenschap naar een schitterend Ardeens kader. Na twee overtuigende overwinningen stond Jean-François Goblet (Yamaha) als topfavoriet aan de start in Saint Hubert.

Door het missen van een tijdscontrole aan het begin van een verbindingsrit zetten de vier leiders Michaël Vukcevic, Cédric Cremer, Kevin Gauniaux en Jean-François Goblet zichzelf buiten spel!  Hierdoor liepen ze alle vier immers een tijdstraf van 28 minuten op, de vier toppers zakten dan ook helemaal naar de kelder van het klassement.

Dit hoogst ongebruikelijke koersfeit zette de poort wagenwijd open voor een zege van Wim Vanderheyden. De sympathieke Husaberg-piloot was heel de dag constant en maakte weinig fouten. Alleen in de laatste spéciale bleef Vanderheyden steken op een zwakke 11de tijd nadat hij 2 minuten had vast gezeten. Hoedanook op het eind van de dag mocht Wim wel zijn tweede endurozege ooit toevoegen aan zijn palmares.

Op 26 seconden van Vanderheyden volgde de jonge Jérôme Martiny met zijn GasGas 250 viertakt. De derde plaats ging naar de Luikenaar Thierry Klutz, die zowat de helft van de dag mechanische problemen had met zijn Husqvarna maar toch de aankomst wist te bereiken.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 9 mei in Bilstain.

Reacties

Wim Vanderheyden  (Husaberg Belgique) – Winnaar
« Cédric Cremer, Jean-François Goblet en Kevin Gauniaux waren vandaag duidelijk sneller, maar ze zijn in de fout gegaan waardoor ik de winst cadeau kreeg. Ik had het natuurlijk liever anders gezien… De wedstrijd was vandaag ook knap lastig. Je kon eigenlijk nergens uitrusten en in de laatste ronde werd het op sommige plaatsen zelfs gevaarlijk. 100% geconcentreerd blijven was de boodschap ! Al bij al heb ik dan ook vrij goed gereden, zonder veel fouten te maken. Zelfs al was ik 2 minuten geblokkeerd door een hindernis in de laatste spéciale toen ik opnieuw onderuit ging. Ik was stikkapot ! »

Jérôme Martiny  (GasGas Belgium) – Tweede
«Ik ben heel blij met mijn overwinning in de E1.  Het is wel leuk om in de Scratch vandaag  tweede te worden, maar veel belang kan je daar niet aan hechten doordat de vier favorieten zo ver achterop waren.  Ik vond het vandaag zwaar en ik ging links en rechts wel eens in de fout, maar ik denk dat vandaag iedereen wel minstens één keer onderuit is gegaan ! «

Thierry Klutz (Husqvarna) – Derde
« Saint-Hubert was nog maar eens fantastisch ! Zo’n parcours is echt uniek in België ! Sportief gezien kan ik helaas niet tevreden zijn over mijn dag. Ik had technische problemen met de motor en ik verloor veel vermogen. Toch ben ik blijven doorgaan. Ik ben blijven aanvallen, maar ik kon het ritme van de snelste jongens niet volgen. Voor de volgende wedstrijden hoop dat mijn motor wel optimaal is zodat ik eindelijk op mijn beste niveau kan presteren. »

Uitslag

1 VANDERHEYDEN WIM  HUSABERG 45:01.72 ; 2 MARTINY JÉRÔME GAS GAS  45:28.03 ; 3 KLUTZ THIERRY HUSQVARNA  :48.99 ; 4 CROSSET DANIEL GAS GAS  46:15.62 ; 5 DESPONTIN FABRICE BETA 46:53.87; 6 DERMINE ARNAUD GAS GAS  47:27.72 ; 7 VERPOORTEN ROEL HM 47:35.92 ; 8 BAILLEUX BERTRAND BETA 48:39.35 ; 9 BOTRON DAVID BETA 49:18.93 ; 10 CUVELIER DAVID KTM  50:27.75