X

ADAC MX Masters: Le Panda wint in Aichwald

Ook in Duitsland stond er vandaag een klassieker op het programma want Aichwald, de derde ronde van de ADAC MX Masters, was toe aan z’n 50ste editie. Net zoals in Kester stond een Suzuki op het hoogste schavot. Desalle won de twee reeksen voor Rui Goncalves en Ken Roczen (Teka Suzuki Europa Wereld MX2). De jonge Jeremy Delincé werd keurig 7de, Kevin Wouts was 17de. Check de resultaten in de MX1 hier.

Erg veel tegenstand kreeg Desalle niet in Duitsland, hij reed dan ook naar twee makkelijke overwinningen. KTM’s SX-F 350 ambassadeur Rui Goncalves wed eveneens vlot tweede.  Titelverdediger had een moeilijke dag door twee slechte starts. Tot overmaat van ramp was Roczen in de eerste reeks ook nog eens vroeg ten val gekomen.

In de MX2 Youngster Cup verdeelden Dennis Ullrich en Lars Oldekamp de buit, maar Oldenkamp (1-2) pakte wel de overall. Waaslander Jens Poppe werd negende. Het volledige resultaat vind je hier. In de MX Junior Cup haalde de Duitser Marco König (1-1) het van het Nederlandse talent Luca Nijenhuis (2-2). Brent Van Doninck werd vierde (6-3). Hier zie je de complet 85cc resultaten.

Clement Desalle: “Vandaag was een geweldige training voor de Grand Prix van Teutschenthal volgende week. Ik hou van de baan in Aichwald en ik heb me uitstekend geamuseerd. Persoonlijk vond ik dit soort natuurlijke omloop beter dan heel wat GP circuits “

Rui Goncalves: “Ik heb twee degelijke races gereden en ik heb enorm genoten van het circuit. Dit was zeker een goede voorbereiding voor de Duitse GP volgende week.”

Credit foto: Steve Bauerschmidt