X

Dungey en Pourcel aan het feest in Freestone

Na een tegenvallend seizoensbegin in Hangtown haalde SX-kampioen Ryan Dungey (1-1) zijn slag thuis in het Texaanse Freestone. Reed werd tweede (2-3) voor Kyle Regal (6-2). Bij de Lites pakt Christophe Pourcel (1-5) zijn eerste Nationalzege van het seizoen. Rattray (6-1) werd tweede voor Dean Wilson (3-3).

Dungey stelt orde op zaken

In de eerste reeks maakte Dungey er al snel een solorace van. De Suzuki fabriekspiloot finishte zelfs met een voorsprong van 30 seconden. Zowel Reed als Alessi hadden slechte starts, maar Chad kon de situatie nog rechtzetten na een mooie comback. Hij werd zelfs nog tweede voor Townley en Hahn. Alessi moest tevreden zijn met een twaalfde plaats. Brett Metcalfe pakte net zoals in de eerste reeks de kopstart. Alessi was nu als tweede weg gevolgd door Short, Dungey, Regal en Reed. Bijna alle favorieten vooraan dus behalve Townley die vroeg ten val kwam en helemaal vanop de laatste plaats moest achtervolgen. Dungey komt weer snel op kop, terwijl Metcalfe nog even kan profiteren van zijn kanonstart. Regal is de revelatie van de race, hij gaat Short en Metcalfe voorbij om de tweede tweede te worden. Reed komt binnen als derde

Reeks 1 450
1. Dungey, 2. Reed, 3. Townley, 4. T. Hahn, 5. Grant, 6. Regal, 7. Metcalfe, 8. Byrne, 9. Chisholm, 10. Millsaps

Reeks 2 450
1. Dungey, 2. Regal, 3. Reed, 4. Metcalfe, 5. Alessi, 6. Short, 7. Goerke, 8. Cunningham, 9. Chisholm, 10. Grant

Tyla Rattray is het winnen gelukkig nog niet verleerd!

Ex-GP piloten domineren in de Lites

Rookiesensatie Eli Tomac ging met de eerste holeshot van de dag aan de haal. Ei zo na zorgde de Geico-Honda rijder voor een nieuwe stunt maar de ervaring van Christophe Pourcel maakte het verschil. Cri-Cri haalde Tomac nog terug, Wilson werd derde. Tomac was ook in de tweede manche de eerste leider, gevolgd door Dean Wilson. Wilson komt aan de leiding, maar voormalig MX2 wereldkampioen Tyla Rattray  heeft de langste adem.
Reeks 1 250

  1. Pourcel, 2. Tomac, 3. Wilson, 4. Canard, 5. Weimer, 6. Rattray, 7. Wharton, 8. Tickle, 9. Will Hahn, 10. Barcia

Reeks 2 250
1. Rattray, 2. Tickle, 3. Wilson, 4. Anstie, 5. Pourcel, 6. Will Hahn, 7. Canard, 8. Barcia, 9. Davalos, 10. Baggett

Credit foto’s: Suzuki-Racing, Supercross.com