X

Manuel Priem is terug!

Iets meer dan twee maand geleden kwam Priem ten val in de GP van Bulgarije. De Aprilia fabrieksrijder liep daarbij o.a. een ernstig rugletsel op. Als doel voor zijn terugkeer in het WK werd de GP van Limburg begin augustus vooropgesteld. Veel sneller dan verwacht is ‘Diesel’ nu helemaal hersteld. Hij maakte in Kester zijn comeback en staat dit weekend aan de start van de GP van Duitsland!

Hoe was het om terug op de motor te zitten?
Manuel Priem:
“Geweldig! Aan het begin van de dag was ik wel wat zenuwachtig over hoe het zou lopen. Dat bleek gelukkig nog mee te vallen, ik was het crossen nog niet verleerd. Ik kwalificeerde me als tiende voor de kwalificatiereeks. Daar was ik zo gebeten om er weer in te vliegen dat ik zelfs tegen de ‘baar’ reed! Daardoor moest als laatste vertrekken, ik kwam nog aan als 14de.”

Vooral in de tweede reeks was je goed op dreef
Manuel Priem:
“In de eerste reeks had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen. Zeker in het begin voelde het allemaal nogal stroef aan. Ook mijn start was al veel beter in de tweede manche want ik pakte bijna de kopstart. Alleen draaide ik te snel het gas toe. Het rijden zelf nu ging echter goed. Ik vond goede lijnen en toen ik in duel ging met Coppins kreeg ik meteen het wedstrijdgevoel weer. Ik kon hem twee keer voorbij gaan, maar naar het einde nam ik bewust een beetje gas terug. Met een dertiende plaats was ik zeker niet ontevreden voor mijn comeback.”

Diesel wil er weer staan als de GP in Lommel er aan komt.

Aan de reacties in de paddock en langs de baan te merken, was men jou nog niet vergeten?
Manuel Priem: “Dat doet wel plezier ja. Er waren heel wat fans opgedaagd om me te zien rijden bij mijn wederoptreden en ook aan de mobilhome was het de hele dag redelijk druk. Ook langs het circuit merkte ik die aanmoedigingen. Het is fantastisch om terug te zijn, want professioneel motorcrosser zijn blijft een schitterend beroep!”

Een BK is nog geen GP, wat verwacht je  van Teutschenthal?

Manuel Priem: “Bah, het rijden begint terug te komen en al bij al valt het conditioneel ook nog wel mee. Toch heb ik geen al te hoge verwachtingen. De eerste opdracht is nu telkens punten pakken. We hebben nu drie GP’ achter elkaar dus dat is wel positief om snel wedstrijdritme op te doen. Tegen Lommel zou ik wel een resultaat willen neerzetten, niet alleen voor mezelf maar ook voor Aprilia.”

Credit foto’s: Michel Hennebert, CDS