X

MX1 reacties na Kegums

Clement Desalle, Rockstar Energy Teka Suzuki (GP-winnaar, 1-2)
“Vorig jaar zat ik hier al dicht bij de winst, ik ben dan ook blij dat ik het dit keer kon doen. De GP winnen is op zich natuurlijk goed, maar ik wou eigenlijk ook die tweede reeks op mijn naam schrijven, maar Antonio was gewoon te snel. In de eerste reeks zag ik dat Bobryshev moe begon te worden. Tegen het einde aan begon ik dan het tempo op te drijven en maakte ik elke ronde seconden goed op hem. Het was een goed weekend, zonder crashes en met veel punten.”

Tony Cairoli, Red Bull KTM Factory (tweede, 4-1)
“In de eerste reeks had ik wat problemen toen ik voorbij Philippaerts probeerde te raken en heel wat tijd verloor. Daardoor werd ik maar vierde. Ik was er dan ook op gebrand om de tweede reeks te winnen. Ik begon meteen agressief aan de wedstrijd. Die aanpak werkte, ik won en werd tweede overall.”

 

Steve Ramon begint weer onder stoom te komen. In Kegums stond hij op het podium.

Steve Ramon, Rockstar Energy Teka Suzuki (derde, 3-3)
“Het geeft een goed gevoel om hier op het podium te staan vooral omdat ik sinds de Portugese GP aan het worstelen ben met blessures. Sindsdien heb ik  tijdens de week, nauwelijks kunnen rijden. De eerste reeks was OK. Mijn start was goed maar Clément en Bobryshev waren gewoon te snel om te volgen. In de tweede reeks had ik geen goede start maar ik kon veel rijders inhalen. Ik voelde me sneller en meer comfortabel. Ik begon op Clément inlopen maar toen begon ik weer pijn te krijgen in mijn hand. Daarop heb ik tempo moeten laten zakken want ik wou geen risico’s nemen.”

Evgeny Bobryshev, CAS Honda (vierde, 2-4)
“Het circuit was nogal gehavend en hobbelig. Op sommige momenten ging het maar net goed, wat natuurlijk een hoop energie kost. Maar al bij al was het wel leuk. Ik ben blij met het resultaat op zich, maar toch ook een beetje teleurgesteld omdat ik hier niet op het podium sta. Maar ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden en denk dat de podiums er aan gaan komen voor mij.”

Xavier Boog, Kawasaki Racing Team (vijfde, 6-5 )
“Op zaterdag had ik het tijdens de kwalificatierace moeilijk om de goede lijnen te vinden. Dat maakte het meteen ook moeilijk om in te halen. Toch was het een goede voorbereiding op vandaag want daardoor begon ik na te denken over een oplossing voor mijn probleem. Ik had een vrij goede start in reeks 1, ik hing vijfde in de eerste ronde. Maar op de waves had ik niet het juiste ritme en viel ik terug tot op plaats acht. Het circuit lag erg zwaar en de jongens die voor me zaten waren sowieso zowat de snelsten van het MX1 peloton. Voorbijgaan was dus niet makkelijk, toch slaagde ik er nog in om tegen het eind van de manche als zesde te hangen. Ook in de tweede reeks had ik een erg goede start. Maar net als in de eerste reeks verloor ik al een aantal plaatsen in de openingsronden. Toch zou ik nog Philippaerts en Nagl voorbij gaan om als vijfde te finishen. Het podium zat er dit weekend niet in maar ik heb veel geleerd en heb twee regelmatige reeksen gereden.”

David Philippaerts, Yamaha Monster Energy MX Team (zesde, 5-6)
“Dit was een moeilijke dag. Ik vond het circuit eigenlijk maar niks. De meeste sprongen waren te zacht aangelegd. Toch is hier vijfde en zesde nog zo slecht niet.  Vorig jaar was dit echt een slechte GP voor mij. Al bij al ben ik dan toch nog tevreden. Het rijden ging goed, Ik was wel trager dan sommige anderen maar mijn klassering valt wel mee. Ik ontspan nu even en ga ook een beetje trainen voor Zweden. Uddevalla is een goed circuit voor mij. Ik verwacht dat ik daar beter uit de verf zal komen en meer punten kan oogsten.”

In de eerste manche vocht Philippaerts (in zwart) een hard duel uit met Cairoli (#222).

Maximilian Nagl, Red Bull KTM Factory (zevende, 7-7)
“Ik ben niet echt tevreden. Het was lang niet zo goed als vorige week in Duitsland. De pijnstillende inspuitingen gaven me maagpijn en andere nevenwerkingen. De tweede reeks was eigenlijk een stuk beter. Ik pakte de holeshot en kon daarna vier ronden lang leiden. Daarna werd ik echter moe want ik heb de afgelopen weken niet kunnen trainen. Ik hoop dat ik deze week minstens een keer aan trainen toe kom en dat daardoor mijn ritme wat beter zal zijn volgende week. Ik vind Uddevalla een leuke baan. Vorig jaar won ik er, dus heb ik er zeker goede herinneringen aan.”

Tanel Leok, LS Motors Honda (achtste, 9-8)
“Aan de ene kant was ik wel content over mijn fysiek en mijn tempo tijdens de race. Aan de andere kant kan ik niet tevreden zijn over het eindresultaat. Ik blijf knoeien met mijn starts of kleine dingetjes die verkeerd lopen. Als ik een goede start heb, weet ik dat mee kan met de koplopers.”

Davide Guarneri, LS Motors Honda (negende, 8-10)
“Het was een zware race voor mij want het circuit kwam zwaar te liggen en ik had het redelijk moeilijk met het zand. Top 10 is op zich niet slecht, al zit er wel meer in. Op zich ben ik echter tevreden met de regelmatige top 10 finishes die ik in de voorbije  Grote Prijzen had. Maar nu wil ik graag de stap maken naar top-vijf plaatsen. Ik blijf dan ook verder werken om te verbeteren.”

Het gaat stilaan de goede richting uit voor Gonçalves, de tweede KTM 350 piloot.

Rui Goncalves, Red Bull KTM Factory (tiende, 11-9)
“Dit was tot dusver mijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik reed twee goede manches en kon in de top 10 finishen. Dit is zeker een opsteker en geeft meteen ook nieuwe motivatie om verder te blijven werken. In de tweede manche draaide ik constante rondetijden. Het gaat week na week beter. Nu kijk ik uit naar Uddevalla.”

Ken De Dycker, Yamaha Monster Energy Ricci MX Team (twaalfde, 10-14)
“Gisteren tijdens de kwalificatie sprong ik iets te kort en blesseerde me daarbij aan de rug. Tijdens de eerste manche had ik er maar weinig last van maar tijdens de tweede begon ik het welt e merken. Ik had veel pijn en kon het niet meer volhouden. In de eerste manche maakte ik een fout waardoor het voorwiel wegbrak. Daarna was het een moeilijke race maar ging het wel goed. Er zaten veel bultjes in de baan, maar er was overal grip en dat was goed.”

De terugkerende Manuel Priem werd in de tweede race beloond met vijf punten.

Manuel Priem, Aprilia Racing (twintigste, DNF-16)
“Ik ben blij het weekend positief te kunnen afsluiten. De eerste reeks had ik mijn motor echt niet meer vast. Ik wilde echt geen risico’s nemen. Het circuit is al zo gevaarlijk en ik voelde dat ik echt geen macht meer had. In de tweede reeks had ik een goede start maar ze duwden me op de wavesectie de kant in. Ik kon pas als laatste achtervolgen. Het was echt heel moeilijk om in mijn ritme te komen maar half de wedstrijd kreeg ik het dan toch te pakken. Toen begon het echt lekker te lopen en had ik plezier aan het rijden. Ik ben blij dat ik nog 5 punten heb kunnen pakken.Het ging hier vandaag echt super, snel  punten pakken is dan ook voor mij een echte opsteker!”

Credit foto’s: CDS