X

Suzuki rijders kijken uit naar Saint-Jéan-d’Angély

Een week na de USGP in Glen Helen strijkt de microkosmos van het WK Motorcross alweer neer in Europa voor de Franse GP. Plaats van handeling is Saint-Jean-d’Angély, in dorp van 7.000 zielen in de Charente-Maritime. De Rockstar Teka Suzuki rijders Clément Desalle en Steve Ramon willen er in ieder geval de positieve lijn van het weekendje Amerika doortrekken.

Aangezien de overzeese trip naar Californië onmiddellijk gevolgd wordt door de Franse GP, zal de vermoeidheid ongetwijfeld een rol gaan spelen dit weekend.  Clément Desalle lijkt echter opgepept na zijn podium in Glen Helen en de goede resultaten na zijn schouderblessure.

Zijn goede prestaties in de Californische ronde van het WK MX1 zorgden ervoor dat Desalle nu derde is in de tussenstand, op 22 punten van Max Nagl.

“Amper een WK na de USGP zou de Franse GP weleens erg zwaar kunnen worden”, weet ook Desalle. Het circuit in Saint-Jean zou er wel eens compleet anders kunnen bijliggen dit jaar. Het is sowieso een beetje een vreemde eend in de bijt. Op bepaalde plaatsen is het vrij smal voor een GP-circuit. De bodem zit vol stenen, behalve dan in het artificieel aangelegde zandgedeelte bovenaan het circuit.

Steve Ramon deed het in het verleden steeds behoorlijk in Saint-Jean-d’Angély. In 2007 werd hij tweede, in 2008 viel hij net naast het podium. “Ik hou wel van St-Jean,” zegt Ramon die er in 2007 zijn allereerste GP- reekszege op Suzuki won. “Ik weet niet waarom, maar ik heb er altijd al goede resultaten gehaald. Het is vrij snel met een harde bodem en kan dus bij regenweer glad zijn. De ambiance is er meestal geweldig want de toeschouwers staan rond het hele circuit en op de heuvel daar tegenover.” 

Ramon werd vijfde in  Glen Helen en raakt stilaan dichter bij de vorm die hij had voor zijn zware crash tijdens de kwalificatie voor de Portugese GP. De voormalige wereldkampioen MX1 staat momenteel zesde in de WK-stand, op slechts 11 punten van de vierde plaats.

Foto credits: CDS Images