X

De Twitteraar in Shaun Simpson

Twitter is een fenomeen dat zijn gelijke niet kent. In Vlaanderen ondermeer dankzij premier Yves Leterme, In Nederland zijn de Dance-helden Tiesto en Armin Van Buuren bij de toppers. Elke dag komen er wereldwijd zo’n 10.000 nieuwe gebruikers bij. In de vorm van Tweets (teksten met maximaal 140 karakters) vertellen mensen onmiddellijk en van waar ze ook zijn wat er gebeurt. Ook MXM maakt hier gebruik van om miniberichtjes, links of heet-van-de-naald nieuws te brengen. Click hier om je te abonneren op onze twitterberichten. We twitteren afwisselend in het Nederlands en in het Engels.

Je zou Twitter kunnen beschouwen als een micro-blog. Onder die twiteraars zijn ook heel wat bekende sportmensen en motorcrossers. Eén daarvan is Shaun Simpson van het Red Bull-KTM team. Wij vroegen de populaire Schot naar zijn Twitter-gedrag.

@shaunsimpson11 Bk home after the French GP 1st moto was tough crashed with ken came from 30 to 12 … gd recovery. 2nd moto 2nd just missed podium 1point!

Waarom ben jij op Twitter gegaan?
Shaun Simpson: “
Het is echt cool. Een beetje zoals Facebook. Ik vind het leuk om te zien waar iedereen mee bezig is. Daarom leek het me ook tof om mijn eigen pagina te maken. Waarschijnlijk ben ik niet het perfecte voorbeeld qua aantal updates. Maar het is wel cool dat mensen kunnen zien wat ik doe. Zo hou je de fans op de hoogte.”

Sommige mensen gebruiken Twitter zelfs om conversaties vanop locatie te voeren. Doe jij dat ook?
Shaun Simpson: “Nee, dat niet. Daar gebruik ik eerder Facebook voor. Soms zijn dat ook reacties van supporters of vrienden.”

Wie volg jij zelf op Twitter?
Shaun Simpson: “Racer X http://twitter.com/racerxonline , Lance Armstrong http://twitter.com/lancearmstrong , Ryan Dungey  http://twitter.com/RyanDungey , Moto magazine http://twitter.com/motocross_news , Jake Miller http://twitter.com/jakemiller7 , Mike Alessi http://twitter.com/mikealessi800 , Ricky Carmichael http://twitter.com/RickyCarmichael , Ray Chuss http://twitter.com/chussy en nog enkele anderen.”

Nog geen mxmag_nl?
Shaun Simpson:
“Ik maak er werk van!”

Credit foto: Rutger Pauw/Red Bull photofiles