X

Leok en Guarneri over de GP van Limburg

Het LS Motors-Honda team is één van de vier Belgische teams (verder ook: Rockstar-Teka-Suzuki, Nestaan-JM Racing-KTM en Shineray) die dit weekend een thuis-GP rijden. Een wedstrijd voor eigen publiek is altijd extra belangrijk en dat is voor de mannen uit Lier niet anders. Onder leiding van sportief manager legden Tanel Leok -op de foto aan het trainen in Olmen- en Davide Guarneri er in de voorbereiding van de GP van Limburg flink de pees op!

Tanel Leok: “Ik denk dat Lommel een moeilijke en zware race zal worden. Maar aan de andere kant is het een baan waar ik me goed op voel en waar ik naar uit kijk. De laatste paar weken heb ik hard getraind in het zand en ik voel me goed. Toegegeven, ik had nog niet veel geluk in Lommel tot nu toe, maar in motorcross kan alles snel veranderen. Mijn oom Avo won ooit in Lommel en ik voel dat het een plaats waar ik ook kan meespelen voor de overwinning. “

Davide Guarneri:” Lommel is Lommel weet je! Het is anders dan elke andere race op de kalender. Er is dan ook niemand die er aan denkt om hier te starten zonder een specifieke voorbereiding. Daarom heb ik zelf ook veel gereden, al was dat niet gemakkelijk de laatste paar weken gezien de hittegolf in België! De laatste paar dagen (voor de wedstrijd) heb ik vooral gerust om volledig fit te zijn voor het weekend. Ik heb veel gepraat over de keuze van lijnen in het zand met Marnicq Bervoets en ik zal zijn advies gebruiken om mijn snelheid elke ronde hoog te houden. Dàt is echt de sleutel tot een goed resultaat, want er is niet één goede lijn, het ligt overal zwaar en vol met putten!”

Credit foto: Lukas Nazdraczew/Red Bull Photofiles