X

Modeljaar 2011: Tweetakten bij Husaberg

Wie dacht dat Husaberg zijn lot had verbonden met 4-takt motoren produceren, heeft het grondig mis! De Zweedse constructeur komt voor 2011 immers met 2-takt machines op de proppen. MXM was er vanmorgen bij wanneer de TE250 en TE 300, samen met de overige 2011 Husaberg modellen, in Spanje werden voorgesteld aan de Europese pers.

De nieuwe Husaberg TE 300.

Geruchten en speculaties over de tweetakt Husabergen deden al een tijdje de ronde. De jongste weken kwam er steeds meer details naar voor zodat ook de hoop op een innovatieve machine (motor layout, injectie…) in de stijl van het huis toe nam. Jammer genoeg is dit niet het geval, want beide motoren nemen vrijwel helemaal het karakter van hun KTM neven over. Ietwat teleurstellend voor een merk dat toch bekend staat voor lef en vernieuwing.

Ook wat betreft de andere modellen hoef je bij Husbaeg volgend modeljaar geen revoluties te verwachten. Hier en daar werd er geschaafd aan de look, kleine verbeteringen en een verdere verfijning van het frame voor de FE 450 en 390. Over enkele dagen lees je de volledige tests, hier op MXM.

Credit foto’s: H. Mitterbauer, Schedl R.